Logo

ΗΠΑ: Ένας 20χρονος μαχαίρωσε έναν άνδρα και μία γυναίκα φωνάζοντας ¨Αλλάχ Ακμπάρ¨ [βίντεο]



 
 

Wasil Farooqui1 24-8-2016To FBI διερευνά την υπόθεση ενός νεαρού  από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο οποίος  διώκεται καθώς μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία. Ως ύποπτος για το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη ο Ουάσιλ Φαρούκι, ηλικίας 20 ετών, από...

την κομητεία Ρόουνοουκ.

Ο νεαρός φέρεται να επιτέθηκε εναντίον ενός άνδρα και μιας γυναίκας με ένα μαχαίρι το Σάββατο, την ώρα που τα θύματα έμπαιναν σε πολυκατοικία, επισήμανε η αστυνομία της κομητείας.

Ο άνδρας και η γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο άνδρας πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η σύλληψη του Φαρούκ πραγματοποιήθηκε όταν εκείνος κατέφυγε τραυματισμένος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου στο Ρόουνοουκ, σε απόσταση 320 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ουάσιγκτον. Τον δράστη αναγνώρισαν τα θύματά του.

Οι τοπικές αρχές επικοινώνησαν με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σχετικά με την επίθεση. Ο Άνταμ Λι, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου του FBI στο Ρίτσμοντ, δήλωσε ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται με την αστυνομία.

«Αν και δεν μπορώ να συζητήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα αυτή τη στιγμή, θέλω να διαβεβαιώσω την κοινότητα ότι εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την φύση αυτού του περιστατικού» τόνισε σε μια ανακοίνωση.

Στον Φαρούκι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Προφυλακίστηκε χωρίς το δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης στις Περιφερειακές Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως σημειώνει το Reuters,  το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, μετέδωσε ότι το FBI ερευνά εάν ο 20χρονος προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα εκ των θυμάτων του.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι  οι ομοσπονδιακές αρχές γνώριζαν τον Φαρούκι εδώ και λίγο καιρό. Το ABC πρόσθεσε ότι τον τελευταίο χρόνο, εκείνος ταξίδεψε στην Τουρκία και ενδέχεται να προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαχητές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις