Logo

Αφγανιστάν: Δεκαέξι νεκροί από την επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο [βίντεο]



 
 

afganistan1 25-8-2016Δεκαέξι άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση  εναντίον του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Αφγανιστάν στην Καμπούλ η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Κατά την επίθεση πολλοί φοιτητές απηύθυναν σπαρακτιρκές εκκλήσεις για βοήθεια και άλλοι πηδούσαν...

απελπισμένοι από τα παράθυρα, καθώς οι εισβολείς πυροβολούσαν αδιακρίτως. 

Η επίθεση άρχισε κατά τη διάρκεια των βραδινών μαθημάτων, την Τετάρτη, όταν ένα παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη έξω από το τείχος της πανεπιστημιούπολης, ανοίγοντας το δρόμο για δύο δράστες να εισέλθουν, καθώς οι πανικόβλητοι φοιτητές και το προσωπικό  διέφυγαν και κρύφτηκαν, είπαν Αφγανοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. 

Η ευθύνη για την επίθεση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου φοιτούν 1.700 σπουδαστές δεν έχει αναληφθεί μέχρι τώρα. Στις αρχές του μήνα δύο καθηγητές του πανεπιστημίου, ένας Αυστραλός κι ένας Αμερικανός, είχαν απαχθεί, χωρίς να αναληφθεί η ευθύνη ούτε για εκείνη την ενέργεια.

Η ενέργεια αυτή σημειώθηκε ενώ οι Ταλιμπάν έχουν περάσει στην επίθεση εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης.

Η προεδρία του Αφγανιστάν έκανε λόγο για μια «άνανδρη επίθεση», υποστηρίζοντας ότι  «ενορχηστρώθηκε» από το Πακιστάν, καθώς η Καμπούλ κατηγορεί όλο και πιο συχνά το Ισλαμαμπάντ πως προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στους Αφγανούς Ταλιμπάν.

«Δεκαέξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οκτώ φοιτητών, σκοτώθηκαν, και άλλοι 53 τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένας καθηγητής.

Ο αριθμός των δραστών δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα. Η αστυνομία της Καμπούλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τους δύο από αυτούς στην επιχείρησή της στο κτηριακό συγκρότημα του πανεπιστημίου τα ξημερώματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις