Logo

Βραζιλία: Η Γερουσία καθαίρεσε την Ντίλμα Ρούσεφ



 
 

rousef 31-8-2016Υπέρ της καθαίρεσης της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της ψήφισε η Γερουσία της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα, με ψήφους 61 έναντι 20, η Ρούσεφ κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων και κατά συνέπεια καθαιρείται. Καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει μέχρι τη διεξαγωγή των...

επόμενων προεδρικών εκλογών ο νυν αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις δυο ψηφοφορίες στη Γερουσία για το θέμα της Ρούσεφ. Στη δεύτερη θα κριθεί το αν θα της απαγορευτεί να κατέχει δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Ο δικαστής Ρικάρντο Λεβαντόφσκι είπε ότι δεν μπορεί να αρνηθεί το αίτημα που υπέβαλαν τα αριστερά κόμματα που στηρίζουν τη Ρουσέφ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με βάση το Σύνταγμα της Βραζιλίας ο πρόεδρος χάνει τα πολιτικά δικαιώματά του για οκτώ χρόνια και δεν μπορεί να ασκεί κανένα δημόσιο αξίωμα, ούτε καν να διδάσκει σε κρατικά πανεπιστήμια.

Μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας έγινε γνωστό ότι η Ντίλμα Ρούσεφ θθα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την καθαίρεσή της, όπως  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόζο. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις