Logo

Παραδόθηκαν οι δολοφόνοι της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους - Το ξέσπασμα του συζύγου [βίντεο]



 
 

Παραδόθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, μία εβδομάδα μετά το ειδεχθές έγκλημα τους, οι δύο ρομά που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι δύο κατηγορούμενοι 28 και 26 ετών, παρουσιάστηκαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συνοδευόμενοι από δικηγόρο και ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη δολοφονία.

Το έγκλημα τους είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το περασμένο Σάββατο, όταν επιχείρησαν να αρπάξουν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό της 73χρονης, έξω απο το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, την πάτησαν με το αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Ο γιος και ο σύζυγος της άτυχης ηλικιωμένης που είδαν τους δύο ρομά να σκοτώνουν πατώντας με το αυτοκίνητο την 73χρονη, τους είχαν αναγνωρίσει τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί τους είχαν ταυτοποιήσει και από το DNA τους που βρέθηκε στο όχημα με το οποίο σκότωσαν τη γυναίκα. 

Πρόκειται για Ρομά που έμεναν σε καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων και μετά από τις αναζητήσεις των αστυνομικών, τελικά παραδόθηκαν.

Στη θέση του οδηγού καθόταν ένας 28χρονος ο οποίος είναι αυτός που πάτησε το γκάζι και πέρασε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα σπάζοντας τον αυχένα της.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. 

Ο 26χρονος συνοδηγός είναι εκείνος που έπιασε κουβέντα στην άτυχη γυναίκα και άρπαξε την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Μετανιωμένοι οι δύο δράστες

«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί Ρομά.

Ο 28χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο, ισχυριζεται πως δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν. Όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο που προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και το γιο της, που βρίσκονταν στο σπίτι.

Το ξέσπασμα του συζύγου της 73χρονης - Αναγνώρισε τους δράστες

Σοκαρισμένος ο σύζυγος της 73χρονης αναγκάστηκε να προχωρήσει στην άχαρη διαδικασία της αναγνώρισης των δύο δολοφόνων της γυναίκας του.

Ήρθε στο μυαλό του ξανά η σκηνή που είδε την σύζυγο του να την πατάνε με το αμάξι οι δύο κακοποιοί.

Ο 80χρονος Δημήτρης Τζίβας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Νομίζω ότι πετάω στον ουρανό...είναι μία ανάπαυση της γυναίκας μου», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς. «Την κομματιάσανε, ήταν αλήτες» ανέφερε εμφανώς καταβεβλημένος. «Έχω καταρρεύσει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, αναγνώρισε αμέσως τους δολοφόνους της γυναίκας του που του υπέδειξαν οι αστυνομικοί. «Μας πήγαν σε ένα δωμάτιο με τζαμαρία και μου είπαν: αναγνωρίζεις κάτι; Και είπα αμέσως αυτός είναι. Τον είχα δει, εγώ πετάχτηκα έξω από το σπίτι» δήλωσε.

Δείτε τις δηλώσεις του συζύγου της 73χρονης

 

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Αναφερόμενος στις έρευνες που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης τόνισε:

"Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους. Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος περιέγραψε τις λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργήθηκε, το περασμένο Σάββατο 7-12, οι δράστες είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο της μητέρας του 26χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες στην τοπική λαϊκή αγορά.

Όσο βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν με για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.

Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους, το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Ακούστε τις δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά