Logo

Αιτωλοακαρνανία: Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε 1.200 κιλά κοκαΐνης στον Αστακό



 
 

Μεγάλη επιτυχία πέτυχε χθες, Παρασκευή, η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με τα ΕΚΑΜ, εντοπίζοντας ποσότητα κοκαϊνης μεγαλύτερη του ενός τόνου στον Αστακό.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαϊνης που εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, τεσσάρων Αλβανών, δύο Μαροκινών, ενός Ολλανδού και μίας γυναίκας με καταγωγή από τη Μολδαβία.

Συνολικά ένας τόνος και 181 κιλά κοκαϊνη ήταν κρυμμένα από αλλοδαπούς σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στον Αστακό.

Τα ναρκωτικά έφτασαν στην Ελλάδα από την Καραϊβική με υπό σημαία Αγίου Βικεντρίου ιστιοφόρο σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και μεταφέρθηκαν στην "καβάτζα", στο συγκρότημα των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια σε περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, "εγκέφαλος" της μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών φέρεται να είναι πρόσωπο που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. Πρόκειται για 42χρονο που αναζητήθηκε στο σπίτι του στο Νέο Κόσμο, αλλά διαφεύγει τη σύλληψη.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της υπόθεσης από την ηγεσία της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που θα διακινούσε την ποσότητα-μαμούθ της κοκαϊνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά