Logo

Δολοφονία συζύγου Ντίμη Κορφιάτη: Αναζητείται ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός και άλλα δύο άτομα [βίντεο] 
 

Μετά τη σύλληψη επτά ατόμων σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αθήνα για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία, Διονύση (Ντίμη) Κορφιάτη, Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, στο "στόχαστρο" της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται άλλα τρία άτομα τα οποία αναζητούνται. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός  του οποίου ο σωματοφύλακας περιλαμβάνεται στους επτά συλληφθέντες. Σε βάρος του εφοπλιστή και των άλλων δύο εμπλεκόμενων προσώπων που αναζητούνται, έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης η ανακρίτρια Ζακύνθου ενώπιον της οποίας  οδηγούνται οι επτά συλληφθέντες.

Ο αναζητούμενος εφοπλιστής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο διέφυγαν από τη Ζάκυνθο οι φερόμενοι ως εκτελεστές της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. 

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας  με γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι, ο οποίος κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό και είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Οι διωκτικές αρχές αναζητούν, επίσης, έναν πρώην αστυνομικό, ο οποίος φέρεται ότι είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφο ενός εκ των φερόμενων ως φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης.

Η γυναίκα αυτή, φέρεται να είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις του, το πρόγραμμά του και τις διαδρομές του. 

Κι αυτό γιατί το συμβόλαιο θανάτου αφορούσε τον επιχειρηματία, ο οποίος κατά τη δολοφονική ενέδρα στον Άγιο Σώστη τραυματίστηκε και έχασε τη ζωή της η σύζυγός του. Περίπου ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο ο Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει άγνωστοι την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του. 

Η μαρτυρία που "ξεκλείδωσε" τις έρευνες 

Η μαρτυρία ενός προσώπου φαίνεται πως ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε τις έρευνες και οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Το πρόσωπο αυτό, που μετά την κατάθεσή του τελεί υπό την προστασία της αστυνομίας, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία.

Ήταν η μαρτυρία που συμπλήρωσε τα κενά της έρευνας και "έδεσε" τα στοιχεία τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα, οδηγώντας στη διαλεύκανση της υπόθεσης, σχολιάζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως λένε οι πληροφορίες ο εν λόγω μάρτυρας  φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί.

"Είχαν μαζί τους όπλα και κράνη. Άλλαξαν ρούχα και πέταξαν τα κινητά. Όταν επέστρεψαν μου είπαν ότι σκότωσαν τη γυναίκα και μίλησαν και για τον ηθικό αυτουργό. Μου είπαν πού πέταξαν και τη μηχανή...", φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο μάρτυρας. 

Οι αστυνομικοί συνδυάζοντας τη μαρτυρία αυτή με τα στοιχεία που είχαν ήδη στα χέρια τους ξεκαθάρισαν ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός, ποιος είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πώς ακριβώς πήραν το σκάφος από την Αθήνα, πώς κατέβηκαν στο νησί και πού έκρυψαν το σκάφος για τέσσερις ημέρες.

Η ογκώδης δικογραφία και οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και η οποία υπερβαίνει τις 2.000 σελίδες, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το OPEN, και τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν  καταγραφεί οι συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Στη δικογραφία περιέχονται και καταθέσεις που "καίνε" τους ηθικούς αυτουργούς.

Από τους επτά συλληφθέντες οι τρεις φέρονται να είχαν τον βασικό  ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ένας απ' αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης.

Ο εν λόγω απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, σε άλλο ρεπορτάζ του ανέφερε πως λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, έγινε αστυνομικός έλεγχος στο κελί του απότακτου αστυνομικού και εντοπίστηκε το τηλέφωνό του, το οποίο εστάλη για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάλυση των δεδομένων βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Συγκεκριμένα, ο εκτελεστής φαίνεται ότι ήταν  ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο συνεργός του φέρεται ότι είναι  παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι  το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη:

« Καλησπέρα σας.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία εδώ, στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου παρέχεται η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παρουσίαση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο λόγος που σας καλέσαμε σήμερα είναι για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών μας, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ημεδαπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της, που έλαβε χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Για να φτάσουμε στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος, άμεσα αναπτύχθηκε στενή συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις. Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη.

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν και συνέδραμαν στη συγκεκριμένη υπόθεση, για τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και κατάφεραν να έχουμε σήμερα απτά αποτελέσματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσουν οι Εκπρόσωποι Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Απόστολος Σκρέκας και Υπαστυνόμος Α’ Άννα Ευθυμίου.

Σας ευχαριστώ.»

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α’ Απόστολου Σκρέκα:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια όσων ανέφερε ο κ. Διοικητής, θα ήθελα να σας ενημερώσω συνοπτικά, για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης:

Όπως ήδη γνωρίζετε, μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε.

Αναφορικά με την επιχείρηση θα σας μιλήσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα - Αννιέλα Ευθυμίου.

Σας ευχαριστώ.»

Δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α’ Άννας - Αννιέλας Ευθυμίου:

«Καλησπέρα και από εμένα,

Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν, απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι (6) από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας (1) ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο (2) άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας (1) έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός (1) εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα (9 Ιουνίου 2021) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι έξι (6) από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως γ ια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Σας ευχαριστώ.»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά