Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Ζακ Κωστοπουλος"


 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζει τους έξι κατηγορούμενους για το φρικτό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στις 21-9-2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, κατέθεσε την Παρασκευή  η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που συνυπογράφει, με τον συνάδελφό της Νίκο Καλόγρηα, την έκθεση για τις αιτίες που έφυγε ...


 

Τις κρίσιμες στιγμές που οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου θα επιχειρήσουν να αναδείξουν με τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ,στην δεύτερη συνεδρίαση του για την υπόθεση που συντάραξε την κοινωνία πριν τρία χρόνια.


 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η δίκη των έξι κατηγορουμένων , δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών,  για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος ξεψύχησε άγρια χτυπημένος το μεσημέρι της 21-9-2018  στο πεζοδρόμιο στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. ...


 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την Παρασκευή να αναβάλει αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης για τον «θάνατο σε δημόσια θέα» του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια τον Σεπτέμβριο του 2919.


 

Ένας «θάνατος σε δημόσια θέα», που οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, η οποία, ωστόσο, δεν χαρακτηρίστηκε νομικά ανθρωποκτονία αλλά θανατηφόρα σωματική βλάβη, ξεκίνησε να δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 


 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου, είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες, δηλαδή οπιούχα, κοκαϊνη/μεταβολίτες, αμφεταμίνες/μεταμφεταμίνες, βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/μεταβολίτες.


 

Ήταν λίγο μετά τις 15.30 όταν ομάδα ανθρώπων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πραγματοποίησε επίθεση σε καταστήματα κοντά στο κοσμηματοπωλείο που έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.


 

Ολιγομελής ομάδα ακροδεξιών, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το κοσμηματοπωλείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος. Έριξε “τρικ” και φώναξε συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησε.



 

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του πρώην σκηνοθέτη του “Σασμού”, Κώστα Κωστόπουλου μετά από μήνυση που υπέβαλε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου.