Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Ευθυμιος Γιαννουσακης"


 

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης που είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, σε ποινή κάθειρξης 18 ετών ως πρωταγωνιστής της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1».


 

Ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκαν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι επτά κατηγορούμενοι για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», επαναφέροντας την ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα.


 

Για τις 8 Νοεμβρίου 2023 αναβλήθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη των επτά καταδικασθέντων για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που τους είχε χορηγήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήρι...


 

Η Ελληνική Αστυνομία απέλασε καταδικασθέντα για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, αν και θα έπρεπε να παραμείνει στην Ελλάδα, καθώς του έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.



 

Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κληθού σε απολογίες, κλείνει η δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του ως προς την εμπλοκή τους στην χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».


 

Έπειτα από δυόμισι χρόνια που βρισκόταν σε τέλμα, άρχισε να κινείται η δικογραφία για την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς το προηγούμενο δεκαήμερο ο ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση, πήρε καταθέσεις-εξπρές εν μέσω ...


 

Με παρέμβαση του Αρείου Πάγου και με καθυστέρηση δύο ετών δόθηκε το “πράσινο φως” και θα καταθέσει ο μάρτυρας Βασίλης Γεωργιάδης για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” στο πλαίσιο της δεύτερης δικογραφίας στην οποία εμπλέκονται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεργάτες του.


 

Συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, του μεγαλύτερου φορτίου του “λευκού θανάτου” που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη και όμως αποφυλακίζονται μόλις 6,5 χρόνια μετά τη σύλληψη τους.


 

Με ελαχιστότατες αμφιβολίες κρίθηκε αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο έμπορος πολυτελών αυτοκινήτων, πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού και της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος κατηγορούνταν για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».