Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "δικη Siemens"


 

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους, οι μίζες της γερμανικής Siemens, κινδυνεύει με παραγραφή λόγω των αλλεπάλληλων εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται.


 

Στις γυναικείες φυλακές Θήβας θα παραμείνει κρατούμενη η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος φυγόποινου στελέχους της Siemens,η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας.


 

Σε ποινές κάθειρξης μέχρι και 15 έτη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 22 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens.



 

Η εισαγγελέας, Ελένη Σκεπαρνιά, ξεκίνησε τη Δευτέρα την αγόρευσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει 62 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.


 

Οι τοπικές εταιρείες λάμβαναν τις αποφάσεις για τις παράνομες πληρωμές, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επέμενε να δώσει χρήματα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του προεκλογικού τους αγώνα. 



 

Ο Σπύρος Αυγερινός, άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση για τη σύμβαση 8002/1998 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ και για τα "μαύρα ταμεία"  της Siemens.


 

Ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας, πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, έκλεισε αστραπιαία τους τραπεζικούς του λογαριασμούς το 2008 μεταφέροντας στο εξωτερικό 7-10 εκατομμύρια ευρώ αμέσως μόλις ο εισαγγελέας ενημέρωσε τις τράπεζες ότι προτίθεται να προχωρήσει σε δέσμευση των χρημάτων του ενόψει της ποινικής έρευνας για το σκάνδαλο ...


 

Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, δέχθηκε την Τρίτη μπαράζ ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και για τη σύμβαση «8002» με τον ΟΤΕ. Στόχος των υπερασπιστών να θέσουν με τις ερωτήσεις τους εν αμφιβόλω την  αξιοπιστία  των ...