Logo

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ και περιπολικού [βίντεο+φωτο]



 
 

Διμοιρία των ΜΑΤ, που φρουρούσε το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα της Κυριακής. Λίγο αργότερα ανάλογη επίθεση δέχθηκε περιπολικό της Άμεσης δράσης.

Ειδικότερα, γύρω στις 02:30 της Κυριακής ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 20 άγνωστα άτομα, βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέσω των οδών Κ. Μελενίκου και Δ. Γούναρη κινήθηκε προς το σημείο όπου ήταν η διμοιρία.

Οι δράστες πέταξαν περισσότερες από δεκαπέντε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που απώθησε τα άτομα  κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι άγνωστοι δράστες  κατά την επιστροφή τους στο ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κινούνταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, χωρίς να του προκαλέσουν σοβαρές φθορές.

Λίγη ώρα αργότερα τα ίδια άτομα πυρπόλησαν κάδο στην οδό Εθνικής Αμύνης και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο ΙΧ, ενώ στις 02:50 σημειώθηκαν νέες ρίψεις βομβών μολότοφ στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία.

Προσήχθησαν επτά άτομα

Μετά τις επιθέσεις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν επί τόπου και συντόνιζαν τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων και ο Διευθυντής Ασφαλείας.

molotof tourkiko.jpg

dimoiria.jpg

ix fthores.jpg

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις