Logo

Σπείρα μετέφερε μετανάστες σε ευρωπαϊκές χώρες - Λιμενικοί συνέλαβαν 29 Ασιάτες στην Κυψέλη [φωτο]



 
 

Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και τους οποίους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε η Ασφαάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Δύο άτομα ασιατικής καταγωγής ηλικίας 32 και 36 ετών, έκρυβαν σε σπίτι στην Κυψέλη ακόμα 27 αλλοδαπούς από την Ασία τους οποίους θα μετέφεραν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σπίτι ήταν διαμορφωμένο σαν ...φρούριο με κάγκελα τοποθετημένα μέσα και έξω από τα παράθυρα.

Αρχικά έγινε έρευνα σε σπίτι των δύο "εγκεφάλων" του  κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, στην περιοχή της Καλλιθέας. Εκεί βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (Ευρώπης, Ντονκ Βιετνάμ, Riyal Κατάρ, Ρινγκίτ Μαλαισίας, Ρούπια Σρι Λάνκα, Μπατ Ταϊλάνδης).

Επίσης, βρέθηκαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Δείτε τα ευρήματα των λιμενικών από το σπίτι των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Καλλιθέα

 

Σε παράλληλη επιχείρηση στο σπίτι-φρούριο στην Κυψέλη, με κάγκελα τοποθετημένα μέσα και έξω από τα παράθυρα, βρέθηκαν 27 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο "εγκέφαλοι" της σπείρας, ο 36χρονος και 32χρονος, επιτηρούσαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κατασκεύαζαν και παραποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία θα εφοδίαζαν τους 27 αλλοδαπούς με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.Οι αξιωματικοί του Λιμενικού εξετάζουν την εμπλοκή των δύο Ασιατών ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις