Logo

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε στις δύο πόλεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το thestival.gr, στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ολοκλήρωση και της δεύτερης πορείας  άγνωστοι έριξαν μολότοφ στην οδό Αρριανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ.

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Επί τόπου βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, η δεύτερη πορεία φοιτητών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αυτή τη στιγμή η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο της ρεύματα, ενώ ανοιχτές είναι οι οδοί Τσιμισκή και Αγ. Δημητρίου.

Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην Πάτρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιούσαν μέλη συσπειρώσεων, εξωκοινοβουλευτικές ομάδες και συσπειρώσεις.

Σύμφωνα με το patrastmimes. gr, κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, στο ύψος της Κορίνθου με την Ερμού, προχώρησαν σε  ρίψη μολότοφ, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιά σε  κάδους στο ύψος της Κορίνθου με την Αράτου.

Πριν τη ρίψη των μολότοφ οι κουκουλοφόροι είχαν εφοδιαστεί με πέτρες από τις γραμμές του τρένου. 

Ομάδα κουκουλοφόρων πριν λίγο εφοδιάστηκε από τις γραμμές του τρένου με πέτρες. Στο τέλος της πορείας ακολουθούν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Περίπου 1.500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο τέλος της οποίας βρισκόταν ομάδα 300 περίπου ατόμων η οποία έφερε σακίδια, ξύλινα κοντάρια και φορά full face.

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές. 

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Θεσσαλονίκη

f 2.jpg

f 1.jpg

Πάτρα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2019 από directNEWS.gr
 


Τελευταίες Ειδήσεις