Logo

Στις φυλακές Δομοκού τζιχαντιστής που πρωταγωνιστεί σε βίντεο του ISIS [βίντεο]



 
 

Ένας 26χρονος Σύρος, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS, κρατείται στις φυλακές Δομοκού, μετά τη σύλληψή του στην Κω, όπου εντοπίστηκε μαζί με τον γιο του.

Πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών, που εντοπίστηκε  μέσω της Ιντερπόλ στη διαβαθμισμένη πλατφόρμα  «Check The Wed» .

Σε αυτό το βίντεο ο 26χρονος  ακούγεται να λέει : «Το Ισλαμικό Κρατος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους…».  

Στο εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό του ISIS απεικονίζοναι, μεταξύ άλλων, η σημαία του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους"  εκρήξεις , ακρωτηριασμοί, βασανιστήρια μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμός και αποκεφαλισμοί.  

Σύμφωνα με το ant1news.gr,  ο δικηγόρος του 26χρονου Σύρου, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε: 

“Αυτός από την πρώτη στιγμή έχει μία συγκεκριμένη τοποθέτηση όσον αφορά την δική του συμμετοχή στο βίντεο, η οποία είναι δευτερολέπτων σε ένα βίντεο 11 λεπτών. Η δική του συμμετοχή είναι 2 ή 3 δευτερολέπτων όσον αφορά την ανακοίνωση της ποινής”.  

Κατά την απολογία του 26χρονου ο ανακριτής του ζήτησε να εξηγήσει τη συμμετοχή του στο βίντεο, όπου απεικονίζονται ο ίδιος ως "ιμάμης" να διακηρύττει  το δόγμα της Σαρίας αλλά και   εικόνες ένοπλης βίας. 

«Στο συγκεκριμένο βίντεο πράγματι ήμουν ιμάμης και με διέταξαν απλώς να ανακοινώσω στον κόσμο τι αποφάσισε το Δικαστήριο. Το Δικαστήριο δεν ξέρω από ποιους αποτελείται. Μου φέρνουν στο τζαμί οι φρουροί και ανακοινώνω την απόφαση για το θέμα» απάντησε ο 26χρονος τζιχαντιστής, όπως αποκάλυψε η εκπομπή ¨Πρωινοί Τύποι". 

Ο 26χρονος τζιχαντιστής κατηγορείται για  «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», προώθηση και διέγερση μέσω διαδικτύου σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης», «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Μετά την απολογάι του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα κατά το διάστημα 2017-2019 έχουν συλληφθεί 7 άτομα που φέρονται ως τζιχαντιστές. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2019 από directNEWS.gr 
 


Τελευταίες Ειδήσεις