Logo

Σοκ στο Διδυμότειχο! Στο νοσοκομείο βρέφος με δαγκώματα από ποντίκια



 
 

Με δαγκώματα από ποντίκια μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ένα βρέφος μόλις 3,5 μηνών στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο.

Το μωρό μετέφερε στο νοσοκομείο οι παππούς του.

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα σε σημεία του σώματός του, ενώ ήταν αφυδατωμένο.

Το μωρό δάγκωσαν ποντίκια στον ύπνο του, σύμφωνα με τους γονείς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το βρήκαν με τα τραύματα στο σώμα το πρωί όταν ξύπνησαν.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών το μόλις 3,5 μηνών κοριτσάκι διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω νοσηλεία λόγω των σοβαρών τραυμάτων του.

Εικόνα ακραίας παραμέλησης στο βρέφος

Ανατριχιαστική ήταν η εικόνα του μόλις 3,5 μηνών βρέφους το οποίο εξέτασαν οι γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε μετά τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, το μωρό παρουσιάζει εικόνα ακραίας παραμέλησης.

Από το κοριτσάκι είχε αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών!
Επίσης, φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα, αλλά και σημάδια αφυδάτωσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, «το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό. Κι αν αυτό ισχύει, ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης».

Σχολιάζοντας την αντίδραση των γονιών ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη».

Συνελήφθησαν οι γονείς

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο Μουσουλμάνοι γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η 16 ετών ανήλικη μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις