Logo

Λέσβος: Γυναίκα κάηκε μέσα σε κοντέινερ από έκρηξη φιάλης υγραερίου



 
 

Μία 27χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν βρέθηκε νεκρή μέσα στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου διέμενε με την οικογένειά της, μετά την κατάσβεση φωτιάς σε κοντέινερ.  

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα έμενε σε κοντέινερ με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε ετών, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη σύζυγό του από τον οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Από έκρηξη φιάλης υγραερίου η φωτιά

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη φιάλης υγραερίου η οποία είχε μπει παράτυπα στον καταυλισμό από την οικογένεια των Αφγανών για την παρασκευή φαγητού.

Ας σημειωθεί πως δεν επιτρέπεται η χρήση φιαλών υγραερίου στον καταυλισμό.

Το κακό δεν άργησε να γίνει. Χθες το βράδυ λόγω του ψύχους, δεν επαρκούσε η θέρμανση με κλιματιστικά που έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν δυο χρόνια.

Από θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο, πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια προκλήθηκε η έκρηξη της φιάλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κλιματιστικά στους οικίσκους λειτουργούν με ενέργεια που παράγουν δυο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Αυτά παράγουν ενέργεια και για τη συνολική ηλεκτροδότηση του καταυλισμό, γιατί δεν είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο αφού οι χρήσεις γης που έχουν στο παρελθόν ορισθεί για την περιοχή, δεν επιτρέπουν λειτουργίες όπως η κατοικία.

Όμως η θέρμανση με κλιματιστικά δεν επαρκεί, και το κακό δεν άργησε να συμβεί από τη λειτουργία θερμαντικού μέσου και της φιάλης υγραερίου...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις