Logo

Έρευνα για τη σύφιλη στο νοσοκομείο Λάρισας



 
 

Έρευνα διέταξε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την καταγγελία για κρούσμα σύφιλης σε έγκυο γυναίκα σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για πιθανή έκθεση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη σύφιλη.

Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών για πιθανότητα έκθεσής τους στο νόσημα εξαιτίας του τοκετού που προκλήθηκε λόγω αιμορραγίας σε έγκυο που έπασχε από σύφιλη, χωρίς να το γνωρίζει.

Η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ

Με αφορμή το περιστατικό η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εξεδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο, για ύπαρξη περιστατικού σχετικά με ενδεχόμενη έκθεση σε σύφιλη ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εδόθη ΑΜΕΣΑ εντολή από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς  Ελλάδας προς τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των διαλαμβανόμενων στο δημοσίευμα και να ενημερωθεί άμεσα η Y.ΠΕ. για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις