Logo

Τούρκοι χάκερ "χτύπησαν" ελληνικές κρατικές σελίδες



 
 

Η ομάδα Τούρκων χάκερ Anka Neferler Tim ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι χάκαρε ελληνικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στις ιστοσελίδες που δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση είναι αυτές της ΕΥΠ, της Ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κλπ.

Την κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει και η Αθήνα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκπονήθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι  χάκερ επιχείρησαν το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους και οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα.  

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφερόμενες στην ιστοσελίδα της Βουλής τόνισαν ότι η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής. Αποτέλεσμα ήταν η πτώση της ιστοσελίδας, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.  

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι χάκερ παρουσιάζουν την κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ιστοσελίδες ως  απάντηση στη στάση της Αθήνας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ενόψει της Διάσκεψης για τη Λιβύη

«Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η Anka Neferler Tim. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις