Logo

Κυβέρνηση: Δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ - Διαγραφή Ζαγοράκη από τη ΝΔ



 
 

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη από την ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου» είχε δηλώσει χθες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, προκαλώντας σήμερα την αντίδραση της κυβέρνησης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι διαγράφεται ο Θ. Ζαγοράκης από την ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μείωση των εξοντωτικών ποινών σε ποδοσφαιρικές ομάδες, με αφορμή την εισήγηση της Ελληνικής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Όπως είπε, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι»,

Για τις νομοθςτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις