Logo

Υπερψηφίστηκε από 156 βουλευτές η τροπολογία για το Ποδόσφαιρο



 
 

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία στο Ποδόσφαιρο, με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές και "όχι" 90. Εκτός από τους βουλευτές που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Απών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, περιλαμβάνει αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η τροπολογία προβλέπει ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

ΠΑΟΚ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα

Με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με με την οποία ο ΠΑΟΚ "γλιτώνει"τον υποβιβασμό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση» και δηλώνει αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την υπόθεση.

Διαβάστε τι αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση:

«Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε.

Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται.

Γι’ αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις