Logo

Αναστολή λειτουργία για το στέκι του Ρουβίκωνα "Κ ΒΟΞ" λόγω κοροναϊού



 
 

Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες της κατάληψης Κ ΒΟΞ εξαιτίας του κοροναϊού.

Το στέκι του Ρουβίκωνα καθώς και άλλων αναρχικών και αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων που λειτουργεί από το 2012 στην πλατεία Εξαρχείων, αναβάλει επ' αόριστον τις δραστηριότητες του.

Την αναστολή ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της κατάληψης στη σελίδα της Κ ΒΟΞ στο Facebook.

Αναφέρουν σχετικά:

«Το σύνολο της κοινωνίας βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτόγνωρη για την γενιά μας πρόκληση. Η εξάπλωση της επιδημίας εκτός από το κίνδυνο για απώλειες ζωών προοιωνίζει ένα δυσοίωνο μέλλον και όχι μόνο από υγειονομική άποψη…

Πολλά μπορούν να ειπωθούν, και να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι μετά το πέρας της κρίσης θα ειπωθούν, για την κατάσταση του συστήματος υγείας, για την δημόσια πρόνοια, για το πως η κοινωνική βάση βρίσκεται ανέτοιμη, άνεργη, χωρίς πόρους και ασφάλεια σε μια προοπτική καραντίνας που θα κρατήσει καιρό.

Ισως μόνο να αναρωτηθούμε πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν αντί για 1500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα είχαν προσληφθεί 1500 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοιες κριτικές. Αυτό που μετράει είναι ο περιορισμός της επιδημίας, η προστασία της υγείας και της ζωής.

Ολοι και όλες θα πρέπει αυτή την ώρα να επικεντρώσουμε σε αυτό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σχεδιάζουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σύντομα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Με αυτή την λογική και σαν πρώτο μέτρο δικής μας αντίδρασης ανακοινώνουμε ότι ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος του Κ*ΒΟΞ παύει από σήμερα να είναι προσβάσιμος για το κοινό και όλες οι προγραμματισμένες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον αναβάλλονται.

Το πρώτο καθήκον αυτή την ώρα είναι η κοινωνική προστασία και θα ανταποκριθούμε σε αυτό όπως και στα άλλα καθήκοντα που το ακολουθούν».

Δείτε την ανάρτηση των υπευθύνων της κατάληψης Κ ΒΟΞ στο Facebook

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις