Logo

Έκλεισαν τα σύνορα Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία με την Ελλάδα



 
 

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής η Αλβανία κλείνει τα σύνορα της προς όλες τις γειτονικές χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η Αλβανία θα "σφραγίσει" τα σύνορα της προς όλες τις χερσαίες διαβάσεις, με τις όμορες χώρες, δηλαδή την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο. Πάντως, θα επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και ημέρες η Αλβανία έχει κλείσει τα σύνορα με την Ιταλία.

Αν και σήμερα 14 Μαρτίου αποτελεί εθνική γιορτή στην Αλβανία για την έλευση της Άνοιξης, ο πρωθυπουργός της χώρας απαγόρευσε ακόμη και τους ατομικούς περίπατους στα πάρκα.

Εξάλλου, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία.

Ένα λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Τίρανα-Κρήτη, έμεινε στα σύνορα της Κακαβιάς επί δύο ώρες και οι επιβάτες αφέθηκαν να εισέλθουν στην Αλβανία αφού ελέγχθηκαν και υπέγραψαν ότι θα μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων με κορωνοϊό έφθασε στους 38. Από αυτούς 12 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, τρεις εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας ασθενής έχει χάσει τη ζωή του.

Ας σημειωθεί πως 15 ιατροί που ασχολήθηκαν με την νοσηλεία ασθενών με τον κορωνοϊό μπήκαν σε καραντίνα.

Η υπουργός Υγείας της χώρας απηύθυνε σήμερα έκκληση σε όλους τους γιατρούς και τους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία

Την απαγόρευση εισόδου στη Βόρεια Μακεδονία, αλλοδαπών πολιτών που προέρχονται από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποφάσισε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των χωρών μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού είναι και η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε το κλείσιμο των δευτερευουσών συνοριακών διόδων της χώρας. Αυτό σημαίνει πως παραμένει ανοιχτή η συνοριακή δίοδος στους Ευζώνους, ενώ κλείνουν οι συνοριακοί δίοδοι της Δοϊράνης στην περιοχή του Κιλκίς και της Νίκης στην περιοχή της Φλώρινας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις