Logo

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να κλείσουν όλα τα καταστήματα, αλλά και μέτρα για τους εμπόρους



 
 

"Λουκέτο" σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και μέτρα στήριξης των καταστηματαρχών, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Αθήνας τονίζουν πως πρέπει να προστατευθεί η επιχειρηματική κοινότητα σε μια αγορά που υπολειτουργεί και ως αποτέλεσμα σωρεύονται ζημίες που θα οδηγήσουν σε οριστικό "λουκέτο" πολλές επιχειρήσεις και σε άμεση απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«...Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους φορείς ιδιοκτητών ακινήτων και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων που συμμετέχουν σε αυτό το πακέτο και είμαστε βέβαιοι ότι με τον επιμερισμό του κόστους μεταξύ όλων των συντελεστών της οικονομίας, θα βγούμε για άλλη μια φορά νικητές. Θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με επιτυχία, πρώτοι στην Ευρώπη, μερίδιο από το παγκόσμιο τουριστικό ρεύμα, αλλά και να ανακάμψουμε αμέσως σε κάθε άλλη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα, επιστρέφοντας όσο το δυνατό γρηγορότερα στην ομαλότητα», αναφέρει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Οι έμποροι προτείνουν τα ακόλουθα μέτρα:

"Το υποχρεωτικό κλείσιμο εκτιμάται ότι πρέπει να συνοδευτεί με τα εξής μέτρα στήριξης του εμπορίου:

- Παράταση μέχρι την ομαλοποίηση και στη συνέχεια ένταξη όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων στο καθεστώς των 48 δόσεων.

- Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού από το κράτος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πιθανά κονδύλια για τη μείωση της ανεργίας, με την υποστήριξη και της Ε.Ε.

- Παράταση πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς φορείς, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς ΔΕΚΟ, έως την ομαλοποίηση της κατάστασης.

- Μηδενισμός υποχρέωσης καταβολής ενοικίων, για το διάστημα που οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις