Logo

Καιρός: Χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δράμα [βίντεο+φωτο]



 
 

Χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι είναι το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Ελλάδα.

Πολλές περιοχές στη Μακεδονία έχουν "ντυθεί" στα λευκά, ενώ τα χιόνια έχουν φτάσει μέχρι τα προάστια της Θεσσαλονίκης.
Το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ έκλεισαν δρόμοι λόγω της χιονόπτωσης. Το πρωί της Πέμπτης χιόνιζε σε Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι, Πανόραμα και στην περιοχή του Σοχού.

Μεταξύ άλλων έκλεισαν οι δρόμοι Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη παραμένει κλειστός, όπως επίσης και ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Στον επαρχιακό δρόμο Λαγκαδά- Ηρακλείου έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης υδάτων.

«Επιχειρούν έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα από τις 12 το βράδυ, ενώ σε επιφυλακή έχουμε αλλά 10 οχήματα για τον αποχιονισμό της περιοχής. Έχουμε μοιράσει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά με αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα κοινοτικά καταστήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Ιωάννης Ντίτσιος.

Οι κάτοικοι του Χορτιάτη έχουν εκπλαγεί από την χιονόπτωση μέσα στον Απρίλιο. «Δέκα χρόνια ζω στον Χορτιάτη, πρώτη φορά βλέπω τόσο χιόνι, τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Δείτε βίντεο τοπικού μέσου ενημέρωσης από την χιονόπτωση στον Χορτιάτη

 

Χιόνισε στην Καβάλα

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Καβάλα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στον Άγιο Σίλα και στον Άγιο Λουκά στον δρόμο για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Στην περιοχή βρίσκεται αλατιέρα του Δήμου Καβάλας που έριξε αλάτι στον κόμβο του Φαλήρου και  την 7ης Μεραρχίας. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι και ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Δείτε φωτογραφία από τα χιόνια στην Καβάλα

Χιόνια και στην πληττόμενη από τον κοροναϊό Ξάνθη

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηξε το βράδυ της Τετάρτης στους ορεινούς οικισμούς Σταυρούπολη, Κένταυρο και Πάχνη. Οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα και οι σκεπές των σπιτιών έχουν καλυφθεί με χιόνι.
Σύμφωνα με το xanthinea.gr, μεγάλη ποσότητα χιονιού έπεσε στον Κένταυρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ και σε άλλους ορεινούς οικισμούς η χιονόπτωση ήταν έντονη. Μέσα στην πόλη της Ξάνθης σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί.

Δείτε φωτογραφία από την χιονόπτωση στην Ξάνθη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δράμα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας από τις 9 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τη μία το μεσημέρι και την ύφεση των φαινομένων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χλμ. έως το 53ο χλμ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις