Logo

Σοκ! "Καραντίνα" μέχρι το καλοκαίρι προβλέπει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός



 
 

Περιορισμούς στην κίνηση και έξοδο των πολιτών μέχρι και το καλοκαίρι, προβλέπει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό, έναν, δύο ή τρεις μήνες και αυτό προφανώς φοβίζει όλους μας», τόνισε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ο οποίος προανήγγειλε πως η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει «έναν, δύο και τρεις μήνες» περιορισμών στην κίνηση κι έξοδο των πολιτών.

Ήδη στην Πορτογαλία ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό έχει φτάσει τους 187 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 8.251.

Συνολικά 3.600 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση για κυβερνητική βοήθεια στην καταβολή τμήματος του μισθού σε 76.000 εργαζομένους που βρίσκονται σε προσωρινή παύση εργασίας λόγω του κορονοϊού, πρόσθεσε ο Κόστα.

Στην Πορτογαλία έχει κηρυχθεί από τις 18 Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν οι μετακινήσεις και χιλιάδες επιχειρήσεις να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους.

Έκκληση προς τους Πορτογάλους μετανάστες: Μην επιστέψετε...

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντόνιο Κόστα ως προς τις πασχαλινές και καλοκαιρινές διακοπές των Πορτογάλων.

Απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες Πορτογάλους που ζουν κι εργάζονται στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και επιστρέφουν στην Πορτογαλία για να περάσουν τις πασχαλινές, ή καλοκαιρινές διακοπές, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός υπενθύμισε πως κατά το καθολικό Πάσχα «οι οικογένειες δεν θα μπορούν να πάνε σπίτια τους για να επισκεφθούν τους δικούς τους. Αυτή τη χρονιά θα πούμε στους μετανάστες μας να μην επιστρέψουν στη γενέθλια γη -- κι εάν το κάνουν να μη βγούνε από τα σπίτια τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις