Logo

Εξέγερση στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας: Κρατούμενη με συμπτώματα κοροναϊού νεκρή



 
 

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης  μία 42χρονη κρατούμενη στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών. Συγκρατούμενές της, μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πέθανε από κοροναϊό.

Για το θέμα  το dikografies.blogspot.com  αναφέρει: 

Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 42χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί, πιθανόν από κορωνοϊό!

Συγκρατούμενες της καταγγέλουν στις "Δικογραφίες" ότι η κρατούμενη ενδέχεται να πέθανε από κορωνοϊό, καθώς είχε πυρετό και δύσπνοια και πολύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της χορηγούσαν Depon.

Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 κρατούμενες, που καταγγέλουν ότι χτύπαγαν την πόρτα του κελλιού, καλώντας σε βοήθεια, χωρις να αναταποκριθεί κανείς.

Οι 110 κρατούμενες της Ε πτέρυγας έβαλαν φωτιά στη φυλακή.

Ηδη σπεύδουν τα ΜΑΤ.

Πόλα Ρούπα: "Δεν είμαστε θανατοποινίτισες"!

Στο μεταξύ, επεκτείνεται και σε άλλες πτέρυγες  η εξέγερση. 

Την ίδια στιγμή η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που εκτίει ποινή για την ένταξή της στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και κρατείται στη Γ΄ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας, κατήγγειλε  ότι πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:

"Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωναιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισες".

Γυαλιά - καρφιά οι φυλακές Θήβας - Έκκληση για τις κρατούμενες μωρομάνες !

Γυαλιά - καρφιά έχουν κάνει οι κρατούμενες στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας τους θαλάμους και τα κελιά τους.

Κρατούμενη στον ίδιο θάλαμο με την 42χρονη απευθύνει έκκληση για τις μωρομάνες και καταγγέλλει: 

"'Εβηχε πολύ, είχε πυρετό, πόναγαν τα κοκκαλα της και εμφάνισε δύσπνοια. Μας είπαν ότι, είχε ίωση. Και τώρα ότι, μας λένε ότι,πέθανε από την καρδιά της. Φοβόμαστε ότι, εάν είχε κορωναιό έχουμε κολλήσει όλες. Δεν μας εδωσαν ουτε αντισηπτικά, ούτε γάντια. Λίγη χλωρίνη μόνο σε ένα μπουκάλι νερού. Είμαστε στο έλεος του θεού. Βοηθείστε μας. Στη Θήβα υπάρχουν και κρατούμενες μωρομάνες, με παιδάκια μέχρι 3 ετών. Βοηθείστε μας".

Σοφία Νικολάου: Υπό έλεγχο η εξέγερση - Ισχυρισμοί για παθολογικά αίτια θανάτου, χωρίς τη διενέργεια τέστ

"Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος της κρατούμενης στη Θήβα και όχι στον κοροναϊό".

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στις "Δικογραφίες" η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, συμπληρώνοντας ότι η  εξέγερση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ωστόσο, οι κρατούμενες καταγγέλλουν το αρμόδιο υπουργείο για "εγκληματική στάση¨ και ζητούν  να απομακρυνθούν από τις φυλακές, τουλάχιστον οι ευπαθείς ομάδες.

 Ο  δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει πολλούς πελάτες κρατούμενους, είπε: " θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα  σε όλες τις φυλακές και εάν το περιστατικό στη Θήβα συνδέεται με κορωναϊό, τότε μιλάμε, για εγκληματική καθυστέρηση".

Κρατούμενες: Δεν θα επιστρέψουμε στα κελιά μας μέχρι το τέλος! - Ευθύνες φέρουν η κυβέρνηση και το υπουργείο

Οι κρατούμενες από την πλευρά τους  διαμηνύουν, ωστόσο, ότι η εξέγερση στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας συνεχίζεται με αφορμή την περίπτωση της 42χρονης που πέθανε μπροστά στα μάτια των συγκρατούμενών της σε θάλαμο της Ε΄ πτέρυγας.

Η θανούσα εμφάνιζε πυρετό και δύσπνοια και οι κρατούμενες, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες περί "παθολογικών αιτίων", εξακολουθούν να θεωρούν πιθανό η 42χρονη να πέθανε από κοροναϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κρατούμενες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ρούχα, ενώ φέρονται ότι προκάλεσαν φθορές στα ψυγεία της φυλακής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κατάστημα Κράτησης στον Ελαιώνα της Θήβας έχουν μεταβεί εισαγγελέας και ιατροδικαστής, ο οποίος αναμένεται να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της κρατούμενης, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κρατούμενες των φυλακών στον Ελαιώνα Θήβας σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

"Σήμερα, 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζελ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμο της, αβοήθητη, ενω αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και πυρετό, ενώ όλο το βράδυ εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχε πονους στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνευσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν τη θερμομέτρησαν καν και αγνοούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Η υπεύθυνη υπάλληλος βάρδας υπηρεσίας την απείλησε με αναφορά, γιατί την ενοχλούσε.

Το άψυχο σώμα της συγκρατούμενης μας το έσυραν έξω με σεντόνι, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια όλης της πτέρυγας.

Το τραγικό γεγονός έγινε στην Ε πτέρυγα, που στιβάζονται περίπου 120 άτομα.

Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν και η εξέγερση εξαπλώθηκε σε ολη τη φυλακή.

Πριν από ένα μήνα πέθανε μία άλλη κρατούμενη.

Η εγκληματική αδιαφορία, γιά τις κρατούμενες και την υγεία τους, έχει ως αποτέλεσμα, γιά πολλές  κρατούμενες η έκτιση των ποινών τους, να καταληγει σε θανατική καταδίκη.

Την ευθύνηγια το θανατο της κρατούμενης την έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Ζητάμε, να αποφυλακιστούν άμεσα ασθενείς, μωρομανες με τα παιδάκια τους και ηλικιωμένοι, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικα το 1/3 των κρατουμένων.

Δεν θα επιστρέψουμε στα κελια μας, μέχρι το τελος!"

Επέμβαση των ΜΑΤ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας για να καταστείλουν την εξέγερση των κρατούμενων. 

Σύμφωνα με κρατούμενες τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο Κατάστημα Κράτησης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θάνατο της κρατούμενης:

"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το θάνατο της κρατούμενης: «Σήμερα το πρωί (09-04-2020) 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια".

Ρουβίκωνας: Αντί να στείλουν ασθενοφόρο, έστειλαν τα ΜΑΤ!

Ανακοίνωση για το θάνατο της 42χρονης εξέδωσε η αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας, καταγγέλλοντας πως σήμερα επιβλήθηκε η ...θανατική ποινή στην κρατούμενη, στέλνοντας τα ...ΜΑΤ και όχι ασθενοφόρο.

Στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

"Η θανατική ποινή επιβλήθηκε σήμερα σε κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Η κρατούμενη πέθανε αβοήθητη μετά από αναπνευστική λοίμωξη. Μάταια οι συγκρατούμενές της προσπαθούσαν να πείσουν την υπηρεσία να την μεταφέρει σε νοσοκομείο. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, παρά μόνο για να παραλάβει το πτώμα. Δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε καν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για κορονοϊό, όπως έδειξαν τα συμπτώματα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η καταδίκη αφορά όλες τις κρατούμενες στην φυλακή που απλά περιμένουν την σειρά τους.

Πίσω από τα επιδοτούμενα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που αγιογραφούν την κυβέρνηση, υπάρχει η σκληρή αλήθεια ενός άθλιου και ταξικού κόσμου. Στον πάτο του βαρελιού οι κρατούμενοι, παρά τις δήθεν εξαγγελίες για αποσυμφόρηση, περιμένουν να διαπιστώσουν αν χτυπάει για αυτούς η καμπάνα, αν θα γίνει το μακελειό ανάμεσά τους. Κλεισμένοι σε ένα χώρο με εκατοντάδες άτομα, χωρίς στοιχειώδη ιατρική βοήθεια. Η καμπάνα, όταν χτυπήσει, δεν σημαίνει απλά μόλυνση, αλλά θάνατο.

Το κράτος αντί να στείλει ένα ασθενοφόρο, επέλεξε να στείλει τα ΜΑΤ όταν οι συγκρατούμενες του θύματος ξεσηκώθηκαν. Αναμενόμενο: δουλειά του κράτους είναι να στέλνει κλούβες με δυνάμεις καταστολής, όχι ασθενοφόρα. Οι κρατούμενοι/ες το ξέρουν. Εμείς το ξέρουμε. Καιρός να το μάθουν και όλοι οι άλλοι.

Είμαστε από αυτούς που αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των συνθηκών, έχουμε ριχτεί σε έναν αγώνα αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης για τις ανάγκες της κοινωνικής βάσης σήμερα και αύριο. Αλλά ας μην αυταπατάται κανείς: απέναντι σε κρατικούς φόνους, δεν υπάρχει σιωπή. Η αλληλεγγύη είναι μέρος του αγώνα μας, είναι μέρος των καθηκόντων της βάσης. Απέναντι στην επιδημία αλλά και απέναντι στο κράτος, κρατούμενοι ή «ελεύθεροι», το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις