Logo

Μεγάλη ουρά έξω από υποθηκοφυλακείο [βίντεο+φωτο]



 
 

Το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων σήμερα Τρίτη, καθώς και των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων για συγκεκριμένες δικαστικές διαδικασίες και πράξεις, σηματοδοτούν την έναρξη της εξόδου από την καραντίνα.

Ωστόσο, εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, φαίνεται από τα πλάνα που μετεδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί,  ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας υπάρχει μία τεράστια ουρά έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους. 

Μεγάλος αριθμός πολιτών αναμένει τα εξυπηρετηθεί με αρκετούς εξ αυτών να φορούν προστατευτικές μάσκες. 

Στο σημείο έφθασε και περιπολικό της αστυνομίας ενημερώνοντας τα άτομα που βρίσκονται έξω από το υποθηκοφυλακείο να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους, λέγοντας ότι αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα.

Οι πολίτες στο Υποθυκοφυλακεία Αθηνών έμπαιναν στον χώρο ανά δύο με τρία άτομα και στην είσοδο πραγματοποιούνταν θερμομέτρηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έξω και από άλλα υποθηκοφυλακεία υπήρχαν από το πρωί της Τρίτης ουρές. 

Όπως έγινε γνωστό, στα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, κάθε μέρα, ο προϊστάμενος θα τοιχοκολλεί ποια διαδικασία θα γίνεται, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ουρές σε υποθηκοφυλακεία και στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τις εικόνες έξω από τα υποθηκοφυλακεία και το Κτηματολόγιο Θεσσαλονίκης το grtimes.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

Ουρές σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από το υποθηκοφυλακείο της Καλαμαριάς, καθώς και στο Κτηματολόγιο της Θεσσαλονίκης στην «πρεμιέρα» της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών που είχαν βάλει προσωρινό «λουκέτο» λόγω κοροναϊού. Διαφορετική, όμως, ήταν η εικόνα την οποία κατέγραψε το GRTimes στο κεντρικό υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης επί την οδό Σαπφούς, όπου δεν υπήρχε κίνηση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του GRTimes, πολίτες και οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του υποθηκοφυλακείου στην Καλαμαριά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας τις οποίες επιβάλλουν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού.

Διαφορετική εικόνα επικράτησε ωστόσο στο υποθηκοφυλακείο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Σαπφούς, με ελάχιστο κόσμο να περιμένει για να εξυπηρετηθεί.

Αρκετός κόσμος -φορώντας στην πλειονότητά τους προστατευτικές μάσκες- πέρασε από το πρωί τις πόρτες του Κτηματολογίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 11.30 το πρωί, είχαν γίνει 77 εγγραφές. Ωστόσο οι δικηγόροι  εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς οργανώθηκαν και συμμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Τον συντονισμό έχουν αναλάβει τρία μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ. Καταγράφονται τα ονόματα και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ενώ ο χρόνος αναμονής είναι μικρός.

Φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφίες έξω από το Υποθηκοφυλακείο της Αθήνας

Βίντεο από Αθήνα

Βίντεο από Θεσσαλονίκη

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις