Logo

Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Αθήνας: Με θερμομέτρηση, χωρίς διαδίκους και δικηγόρους [βίντεο+φωτο]



 
 

Ξεκίνησε την Τρίτη η μερική λειτουργία του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου της Αθήνας στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κοροναϊού. 

Με τους δικηγόρους να απουσιάζουν, καθώς σήμερα Τρίτη απέχουν από τα καθήκοντά τους,  η πρεμιέρα των δύο δικαστηρίων σηματοδοτήθηκε από μικρή προσέλευση πολιτων - οι δίκες θα διεξάγονται χωρίς διαδίκους σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη - και την παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θερμομετρούσαν όσους εισέρχονταν στα δύο δικαστικά μέγαρα. 

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πύλη των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, στην οποία βρίσκονταν εθελοντές του Ε.Ε.Σ. και θερμομετρούσαν όσους εισέρχονταν, καθώς και υπάλληλοι εταιρείας φύλαξης για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού. 

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου δεν υπήρξε συνωστισμός ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Στο πλαίσιο των μέτρων υπήρχαν τόσο στην είσοδο όσο και σε άλλα σημεία εντός του κτηρίου του Ειρηνοδικείου αντισηπτικά, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική. 

Πρόβλημα συνωστισμού πολιτών παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Υποθηκοφυλακείο-Ενεχυροφυλακείο Αθήνας στην οδό Αριστοτέλους , όπου έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν συστάσεις σε όσους βρίσκονταν στην ουρά για την είσοδο στο κτήριο , καθώς δεν υπήρχε προσωπικό εταιρείας φύλαξης.

Κλειστά τα Ειρηνοδικεία

Υπενθυμίζεται ότι  με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας δεν λειτουργούν σήμερα Τρίτη δώδεκα Ειρηνοδικεία της Αττικής λόγω αποχής των υπαλλήλων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΔΥΑ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίστηκαν για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο ΣΔΥΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων,  πως στα δώδεκα Ειρηνοδικεία δεν υπήρξε πρόβλεψη για παρουσία είτε αστυνομικών οργάνων είτε προσωπικού εταιρείας φύλαξης.

Τα Ειρηνοδικεία στα οποία απέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι: Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Θεσσαλονίκη 

Αναφοριικά με την πρεμιέρα της νέας.. κανονικότητας για το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το grtimes.gr μεταδίδει δεν έγιναν θερμομετρήσεις το πρωί της Τρίτης λόγω αναρμοδιότητας των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται στον έλεγχο των εισερχομένων στο κτήριο.

Για τον σκοπό αυτό θα κληθούν από αύριο στην είσοδο του Μεγάρου υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι θα αναλάβουν τις θερμομετρήσεις.

Επίσης, από αύριο όσοι εισέρχονται στο  ΔΜΘ θα πρέπει απαραίτητα να φορούν μάσκα.

Τέλος, από το πρωί και μέχρι τις 12.10 μετά το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είχαν κατατεθεί τρεις προσημειώσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις