Logo

Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι [βίντεο]



 
 

Ανοίγουν τις πύλες τους από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαϊου οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την χώρα.

Σε όλες τις πολιτιστικές δομές, πάντως, θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα, όπως διατήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών, χρήση αντισηπτικών αλλά και καθημερινός αντιμικροβιακός καθαρισμός προκειμένου να προστατευθούν επισκέπτες αλλά και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ακολουθήσουν την 1η Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι, στις 15 Ιουνίου τα μουσεία και στις 15 Ιουλίου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, το Υπουργείο Πολιτισμού ανήρτησε βίντεο με τους διασημότερους στην πατρίδα μας, όπως η Ακρόπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά, ο Κεραμεικός και ο Ναός του Ποσειδώνα, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, οι Δελφοί, η Πέλλα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και η Δήλος.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη:

«Λίγο ακόμα/ θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν΄ ανθίζουν/ τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο/ τη θάλασσα να κυματίζει/ Λίγο ακόμα/ Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...».

Δείτε το βίντεο

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις