Logo

Νέα καραντίνα στο Κρανίδι: Τρία νέα κρούσματα κοροναϊού



 
 

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην ευρύτερη περιοχή στο Κρανίδι, καθώς καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Εν μέσω της άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν από τα νέα κρούσματα στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ανησυχία είναι εύλογη στους κατοίκους της περιοχής, καθώς οι τρεις ασθενείς κυκλοφορούσαν ελεύθεροι τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

Τα τρία νέα κρούσματα κοροναϊου καταγράφηκαν μετά από τη διενέργεια τεστ σε 120 διαμένοντες στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας εξέταξαν το ενδεχόμενο νέας καραντίνας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας των 470 αλλοδαπών διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης, τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται πως στο ξενοδοχείο που διαμένουν εκατοντάδες αιτούντες άσυλο, είχαν καταγραφεί περισσότερα από 150 κρούσματα κοροναϊού στις 21 Απριλίου. Τότε η δομή φιλοξενίας είχε τεθεί σε καραντίνα, αλλά μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος, οι διαμένοντες κυκλοφορούν ελεύθερα τις τελευταίες ημέρες.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις