Logo

Δολοφονία Φλόιντ: Κατηγορούμενοι 4 αστυνομικοί για βαρύτερο αδίκημα - Πυροβόλησαν Ελληνοαμερικανό αστυνομικό [βίντεο]



 
 

Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως άλλαξαν πορεία στον χειρισμό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ μετά τη λαϊκή οργή που επί οκτώ ημέρες εκφράζεται με πορείες και ταραχές σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Κατ' αρχήν ανακοίνωσαν ότι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, που εμπλέκονται στη φονική σύλληψη του 47χρονου Αφροαμερικανού  θα είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. 

Ο εισαγγελέας, Κιθ Έλισον, συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι θα απαγγείλει στους αστυνομικούς, Τόμας Λέιν, Αλεξάντερ Κουένγκ και Του Θάο την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία. 

Ο κ. Έλισον, όμως, δεν θα σταματήσει σε αυτή την ενέργεια. Όπως λένε οι πληροφορίες, είναι πλέον διατεθειμένος να καταστήσει βαρύτερο το κατηγορητήριο για τον αστυνομικό, Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να πιέζει το γόνατό του στο λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κίνηση που επέφερε το θάνατο του 47χρονου. 

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να απαγγείλει κατηγορία σε βάρος του Τσόβιν για δολοφονία δεύτερου βαθμού, αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 40 ετών. 

Ο φόνος δεύτερου βαθμού απαγγέλλεται σε κατηγορούμενο όταν εκτιμάται ότι ο δράστης σκοπίμως προκάλεσε τον θάνατο, χωρίς, όμως, να έχει προμελετήσει τη δολοφονία. 

Στο μεταξύ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του Λας Βέγκας νοσηλεύεται ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Σέι Μικαλόνι.

Σύμφωνα με την  ιστοσελίδα usa.greekreporter.com ο αστυνομικός, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Τζόρτζ Φλόιντ.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, ένας  ένοπλος από τον απέναντι δρόμο άνοιξε πυρ και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο στο κεφάλι.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις