Logo

Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο: Μεγάλη φωτιά απείλησε τα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα [βίντεο+φωτο]



 
 

Έναν πύρινο εφιάλτη βίωσαν τη νύχτα τα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων στη Ζάκυνθο,  λόγω μεγάλης φωτιάς που έχει ήδη κατακάψει μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων. 

 Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τα imerazante.gr, και ermisnews.gr, ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και πολύ γρήγορα, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς το χωριό των Μαριών του οποίου οι κάτοικοι ως το πρωί του Σαββάτου ήταν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Για το λόγο αυτό λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονταν στην πλατεία των Μαριών. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε.

Για εμπρησμό μίλησε ξεκάθαρα ο  Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, εξηγώντας ότι η έναρξη φωτιάς μέσα στη νύχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι καθόλου τυχαία,

Ως τις 9 το πρωί  πάντως η φωτιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά site η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει πολύ μεγάλη περίμετρο. 

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 12 οχήματα και 28 άτομα. Ενώ το πρωί του Σαββάτου φτασαν στο νησί ενισχύσεις από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα, 1 Ε/Π για την μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση, καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις