Logo

Στο ''μικροσκόπιο'' η παράνομη επιλογή φύλου εμβρύων από γιατρό



 
 

bbgndr_13-2-2011Ένας κορυφαίος Βρετανός γιατρός που ειδικεύεται σε θέματα γονιμότητας βγάζει χρήματα στέλνοντας ζευγάρια στο εξωτερικό για να επιλέξουν το φύλο του αγέννητου μωρού τους – μια διαδικασία που θεωρείται παράνομη στη Βρετανία.

Ο γυναικολόγος Τσαρλς Κίνγκσλαντ, κλινικός διευθυντής της μεγαλύτερης μονάδας γονιμότητας στη Βρετανία, παραπέμπει τουλάχιστον μια γυναίκα την εβδομάδα σε μια κλινική στη Βόρεια Κύπρο, προκειμένου να της γίνει εμφύτευση ενός επιλεγμένου εμβρύου.

Χθες το βράδυ ζητήθηκε να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα σχετικά με τα “τεράστια ηθικά ζητήματα” που εγείρονται, μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας “Mail on Sunday” ότι:

• Ο κ. Κίνγκσλαντ χρησιμοποιεί τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και το προσωπικό, για να οργανώσει μια ιατρική διαδικασία που είναι παράνομη στη Βρετανία με σκοπό το κέρδος.
• Τα ζευγάρια πληρώνουν μέχρι και 17.000 ευρώ για την αμφιλεγόμενη υπηρεσία –τέσσερις φορές περισσότερο από το κόστος των τυποποιημένων ιδιωτικών θεραπειών γονιμότητας.
• Ο κ. Κίνγκσλαντ λέει στους ασθενείς του ότι ο ίδιος πρέπει να καλύπτει τη συμμετοχή του στην όλη υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που ταξιδεύουν στην Κύπρο.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή του φύλου των εμβρύων έγινε παράνομη στη Βρετανία, από τον οργανισμό για την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία ,το 2008.

Ωστόσο, η Κυπριακή Ένωση Γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο  (UKCFA), στην οποία ο κ. Κίνγκσλαντ είναι μέτοχος, εξακολουθεί να προσφέρει αυτή την επιλογή στις γυναίκες που θέλουν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους για καθαρά κοινωνικούς λόγους.

Η προκαθορισμένη επιλογή του φύλου έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι οι επιστήμονες “παίζουν τον Θεό”, καθώς και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία σχεδιασμένων μωρών, καθώς οι γονείς θα έχουν χαρτογραφήσει όλες τις λεπτομέρειες του αγέννητου παιδιού τους από πριν.

Ήδη στην Κίνα και την Ινδία είναι πολύ συνηθισμένο να ρίχνουν τα θηλυκά έμβρυα, λόγω της προτίμησης για αρσενικά παιδιά και εκφράζονται φόβοι ότι, νομιμοποιώντας την επιλογή του φύλου στη Βρετανία, θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν αυτή την προκατάληψη μεταξύ ορισμένων κοινοτήτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις