Logo

Κινητοποιήσεων... συνέχεια στα διόδια



 
 

denplirwnw_13-2-2011_2Με νέες συγκέντρωσεις και μπλόκα σε σταθμούς διοδίων απαντούν τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", στην τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση μετατρέπεται η άρνηση πληρωμής σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

Το πρωί, σήμερα Κυριακή, μέλη του κινήματος άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια στις Αφίδνες. «Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια», δηλώνουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ανάλογη διαμαρτυρία στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, προχώρησαν κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι του νομού. Ομάδες πολιτών, με πανό, κατέλαβαν τα διόδια και σήκωσαν τις μπάρες, προκειμένου να περνούν ελεύθερα τα οχήματα. 

«Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους "τζαμπατζήδες". Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για την καθημερινή μας μετακίνηση», δήλωσε υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση κατήγγειλε το «καθεστώς ασυδοσίας, που επικρατεί, όταν νταλίκες διεθνών μεταφορών διέρχονται πλέον από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν».

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις αδικίες στις συμβάσεις κατασκευής εθνικών οδών, και εξετάζει τα περιθώρια άρσης τους μέσω επαναδιαπραγματεύσεων των συμβάσεων. Η ανομία ωστόσο δεν αποτελεί λύση», ανέφερε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την "ποινικοποίηση του κινήματος ανυπακοής στα διόδια".

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα πως ο πολίτης πληρώνει διόδια για δρόμους που δεν κατασκευάστηκαν και πως ιδιαίτερα ο τοπικός πληθυσμός πληρώνει «με τρόπο μη αναλογικό τις μετακινήσεις του». «Αναγνωρίζουμε και αναζητούμε λύσεις μέσα στα πλαίσια των νομικών και οικονομικών μας δυνατοτήτων, για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις μέσα στα πλαίσια των επαναδιαπραγματεύσεων. Δεν θα δεχθούμε όμως ότι η λύση είναι η ανομία», υπογράμμισε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις