Logo

Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Ένας τραυματίας και 22 συλλήψεις



 
 

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και διακινητών ναρκωτικών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις παλιές φοιτητικές εστίες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών για τη σύλληψη ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε στους αστυνομικούς με κατσαβίδι και εκείνοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Ο άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Επίσης, υπήρξαν 22 συλλήψεις, 13 μέσα στο χώρο της Πολυτεχνειούπολη και 9 εκτός. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και μία δόκιμη αστυνομικός η οποία φέρεται να ενημέρωνε τα μέλη της σπείρας για τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης μια 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις