Logo

Η κρίση άγγιξε και τον Άγιο Βαλεντίνο



 
 

valentinos_krisi2_14-2-2011Με κάρτες, ραδιοφωνικές αφιερώσεις, ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο και λίγα λουλούδια φαίνεται πως θα γιορτάσουν οι περισσότεροι Έλληνες, φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Ο «προστάτης των ερωτευμένων» μπορεί να ήταν ... σπάταλος τα προηγούμενα χρόνια και να ξόδευε αρκετά χρήματα.

Με τον τρόπο αυτό ήθελε να δείξει την αγάπη του, φέτος όμως θα προτιμήσει πιο οικονομικά δώρα..

Οι προσφορές από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για ρομαντικά διήμερα με το έτερον ήμισυ είναι πολλές.

Τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προσφέρουν για ερωτευμένους προνομιακές τιμές, ενώ τα ανθοπωλεία θα έχουν και για φέτος "την τιμητική τους".

Ως «μάννα εξ ουρανού», για να αυξηθεί ο τζίρος τους, περιμένουν την ημέρα των ερωτευμένων οι ανθοπώλες. Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων, τους προτρέπουν έστω και μ' ένα λουλούδι να δείξουν την αγάπη τους στα κοντινά τους πρόσωπα.

Η ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση δεν αναγνωρίζει τον Άγιο Βαλεντίνο και τιμά τους Αγίους Αποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλλα, οι οποίοι γιορτάζουν μια ημέρα νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες για τις επιχειρήσεις. Υπολογίζεται ότι ένας μέσος άνθρωπος θα ξοδέψει περίπου 50 ευρώ εκείνη την ημέρα για να αγοράσει κάποιο δώρο ή για να βγάλει έξω το έτερον ήμισυ. Οι επιχειρήσεις στην Αμερική κάνουν τζίρο περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια εκείνες τις ημέρες.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο σημαντικό δώρο έρωτα στον κόσμο, αυτό είναι το Taj Mahal στην Ινδία. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν ως δώρο στη γυναίκα του, η οποία όμως πέθανε στη γέννα του παιδιού τους. Παραμένει ως σήμερα το έμβλημα του αιώνιου έρωτα και κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου υπάρχει κοσμοσυρροή στο συγκεκριμένο σημείο.

Το πιο παλιό μικρό δώρο στάλθηκε το 1415 μ.Χ. από το δούκα της Ορλεάνης στη Γαλλίδα σύζυγό του που ήταν φυλακή στο Λονδίνο. Ακόμα και σήμερα είναι έκθεμα σε μεγάλη γκαλερί στην Αγγλία.

Η Βερόνα, όπου έζησαν κατά τον Σαίξπηρ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, λαμβάνει περίπου 1.000 γράμματα από ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Παραλήπτης όλων των ερωτικών επιστολών είναι η Ιουλιέτα και ο πύργος της στην ιταλική πόλη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις