Logo

Πολυεθνικές εταιρείες στέλνουν "κατάσκοπους" σε ακτιβιστές !



 
 

ctvsts_15-2-2011Τρεις μεγάλες βρετανικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας διεξάγουν μυστικές επιχειρήσεις για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, αποκαλύπτει η εφημερίδα “Guardian”.

Η γιγάντια εταιρεία ενέργειας E. ON (η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα της Βρετανίας), η Scottish Resources Group και η Scottish Power (ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου), πληρώνουν μία ιδιωτική επιχείρηση ασφαλείας προκειμένου να παρακολουθεί κρυφά τη δράση των ακτιβιστών.

Έγγραφα που διέρρευσαν, αποκαλύπτουν με ποιόν τρόπο η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ασφαλείας, Ρεμπέκα Τοντ, ανέφερε σε στελέχη των εταιρειών τα σχέδια των οικολόγων, μετά από την υποκλοπή των προσωπικών τους e-mail!

Τη δείχνουν ακόμα, να αναθέτει σε "πράκτορα" τη διείσδυση σε συγκεντρώσεις και να τον καθοδηγεί σχετικά με τον τρόπο που θα ενσωματωθεί στους ακτιβιστές.

Οι πολυεθνικές εταιρείες - που κυμαίνονται από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και εμπόρους όπλων - μισθώνουν αυτούς τους "πράκτορες", προκειμένου να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους ακτιβιστές από το να ξεκινήσουν εκστρατείες εναντίον τους ή να διεισδύσουν σε περιοχές τους.

Οι αποκαλύψεις αυτές, έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία αξιωματούχοι της Βρετανικής αστυνομίας ισχυρίζονται ότι υπάρχουν περισσότεροι εταιρικοί κατάσκοποι ενσωματωμένοι στις διάφορες "ομάδες διαμαρτυρίας", παρά μυστικοί αστυνομικοί.

Εξάλλου, Βρετανοί αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι οι "μυστικοί" που προσλαμβάνονται από τις εμπορικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν όρια και είναι ανεξέλεγκτοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις