Logo

Προφυλακτικά μέσω GPS !



 
 

nyccndm_16-2-2011Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εφαρμογές για το iPhone και το Android που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε σύντροφο, μια καλή ατάκα για φλερτ ή ακόμα και να βρείτε ένα ρομαντικό εστιατόριο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τι γίνεται όμως με την προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες ή από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;

Τώρα υπάρχει μία εφαρμογή και γι’ αυτό με την ονομασία “Εύρεση Προφυλακτικών στη Νέα Υόρκη”, την οποία δημιούργησαν επιστήμονες της Υπηρεσίας Υγείας της Νέας Υόρκης.

«Όταν το μυαλό στρέφεται στην καρδιά - όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - συνήθως καταλήγει να στραφεί και στο σεξ. Τότε είναι που χρειάζεστε το προϊόν μας», δήλωσε η Μόνικα Σουίνι, επίτροπος του προεδρείου του τμήματος υγείας για την Πρόληψη και τον Έλεγχο  HIV / AIDS, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Με τη χρήση GPS, η συγκεκριμένη εφαρμογή επισημαίνει τις κοντινότερες τοποθεσίες από όπου οι κάτοικοι της Αμερικανικής μητρόπολης μπορούν να προμηθευτούν  δωρεάν το “Προφυλακτικό της Νέας Υόρκης”, ενώ υπάρχουν πάνω από 3.000 λεωφόροι καταγεγραμμένες σε όλη την πόλη.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Υπηρεσία Υγείας της Νέας Υόρκης είναι γνωστή για την πρωτοποριακή προσέγγισή της στα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ασφαλή σεξουαλική επαφή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις