Logo

Everloop: Το νέο κοινωνικό δίκτυο για παιδιά



 
 

vrlpst_17-2-2011Πολλοί γονείς ανησυχούν για τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους και κυρίως για την παρουσία τους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, ακόμη και η πρώτη κυρία της Αμερικής, Μισέλ Ομπάμα, μίλησε για τον προβληματισμό της επί του θέματος, λέγοντας ότι δεν θέλει οι κόρες της, ηλικίας 9 και 12 ετών, να μπαίνουν στο Facebook.

Τι μπορεί όμως να κάνει ένας γονιός με το παιδί του, το οποίο θέλει να επικοινωνεί με τους φίλους του μέσω του διαδικτύου;

Ένα νέο εγχείρημα ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση με τη μορφή ενός ασφαλούς και στενά παρακολουθούμενου κοινωνικού δικτύου, που υπόκειται υπό την Προστασία του  Ηλεκτρονικού Απορρήτου για Παιδιά (COPPA).

Το δίκτυο, που ονομάζεται Everloop, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 2 ημέρες, ενώ έχει ήδη κλείσει συνεργασία με το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, “i - Safe”, προκειμένου να το εισάγουν σε 56.000 σχολεία.

Το Everloop λειτουργεί επιτρέποντας τη δημιουργία μιας προστατευτικής “θηλιάς” γύρω από τις συνδέσεις των παιδιών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα συνεργατικής μάθησης, σε σχολικά έργα, να συνδεθούν με φίλους τους αναρτώντας φωτογραφίες και ανταλλάζοντας σχόλια, καθώς και να διαμορφώνουν και να διακοσμούν το προφίλ τους.

Παρόλο που στην αρχική σελίδα του Everloop αναγράφεται ότι “δεν επιτρέπεται η είσοδος στους ενήλικες”, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια.

Προκειμένου να μπορέσει να εγγραφεί στην ιστοσελίδα, ένα παιδί χρειάζεται έναν από τους γονείς του για την καταγραφή και την καταχώριση ορισμένων στοιχείων, τα οποία απαιτούν ακόμη και αριθμό πιστωτικής κάρτας για λόγους ασφαλείας.

Οι γονείς μπορούν έπειτα να ρυθμίσουν και να ελέγξουν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του παιδιού τους όταν συνδέονται με τον δικό τους λογαριασμό. Για παράδειγμα, ένας γονέας μπορεί να απαγορεύσει προτάσεις φίλων ή την άμεση αποστολή μηνυμάτων, ή να διατηρήσει όλες τις επιλογές ενεργοποιημένες.

Ανεξάρτητα όμως από τους συγκεκριμένους ελέγχους των γονιών, κάθε φορά που το παιδί τους συνδέεται, οι γονείς ενημερώνονται πάντα. Σκεφτείτε το σαν εικονική έγκριση. «Στην Everloop, αναγνωρίζουμε ότι τα παιδιά θέλουν να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και στόχος μας είναι να τα ενθαρρύνουμε να μην περνούν τον διαδικτυακό τους χρόνο άσκοπα», αναγράφει η σελίδα του κοινωνικού δικτύου απευθυνόμενη στους γονείς.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις