Logo

Η Κέρκυρα "σώζεται" ο Αστέρας "βουλιάζει"



 
 

Kerkyra_19-2-2011Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας Τρίπολης είναι σε χειρότερη θέση από ποτέ και βλέπει την Football League να είναι κοντά αφού ηττήθηκε 2-0 από την Κέρκυρα, η οποία πλέον «ξέμπλεξε» για τα καλά. Αντίθετα οι Αρκάδες έχουν «μπλέξει» για τα καλά.

Οι Φαίακες προηγήθηκαν στο 66’ όταν ο Ιωάννου ανατράπηκε από τον Ντεγκρά. Ο Επστάιν σκόραρε από την άσπρη βούλα και εννέα λεπτά αργότερα ο Καλατζής με διαγώνιο σουτ έδωσε την χαριστική βολή στους Αρκάδες.

                                                                Το ματς

Ο Αστέρας ξέροντας πως το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από οριακό προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να πάρει την υπεροχή των κινήσεων και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα «ξεκλείδωνε» και την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Κορυφαία στιγμή για τους Αρκάδες στο 16’ όταν ο κορυφαίος του πρώτου μέρους Αρσενίεβιτς, έκανε ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα στον Ουντότζι, ο Νιγηριανός όμως πλάσαρε πολύ ψηλά από την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη συνέχισε να έχει την υπεροχή, να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, με κινητήριο μοχλό τον Αρσενίεβιτς ήθελε να φτάσει στα καρέ του Έλληνα τερματοφύλακα.

Αρνητικός από την άλλη πλευρά για ένα ακόμα παιχνίδι ο Καρέρα, ο οποίος χάλαγε κάθε τι επιθετικό πήγαινε να δημιουργηθεί από την δεξιά πλευρά. Από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα είχε στα πρώτα 45 λεπτά έναν πιο παθητικό ρόλο και ήθελε να χτυπήσει κυρίως στην κόντρα με τους Επστάιν και Ιωάννου.

Η μοναδική καλή στιγμή της αναμέτρησης για τους Φαίακες ήταν στο 39’ όταν ο Επστάιν έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παύλος Δερμιτζάκης πέρασε στην αναμέτρηση τον Φορτούνη θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 56’ ο Μπαστία έκλεψε στο χώρο της μεσαίας γραμμής έφυγε απέναντι στον Κωνσταντόπουλο όμως το πλασέ του, απομάκρυνε με τα πόδια ο Καλαματιανός τερματοφύλακας.

Στο 66’ έγινε μια πολύ περίεργη φάση. Ο Ιωάννου έφυγε μόνος απέναντι στον Ντεγκρά, ανατράπηκε και ο διαιτητής αρχικά έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Κέρκυρας, η οποία θα ήταν η δεύτερη, για «θέατρο». Στη συνέχεια άλλαξε την απόφαση, έδωσε πέναλτι, όμως διατήρησε την κίτρινη στον Ιωάννου. Ο Επστάιν ευστόχησε, η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ και συνέχισε το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Αστέρα, στο 75’ ο Καλατζής έφυγε από δεξιά έκανε ένα δυνατό πλασέ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ντεγκρά, ο οποίος φέρει τρομερή ευθύνη.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο και όσοι παρέμειναν στη θέση τους αποδοκίμαζαν συνεχώς τους παίκτες και κυρίως τον Ματίας Ντεγκρά. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρίσκει την Κέρκυρα να «ξεμπλέκει» μια και καλή από τα σενάρια υποβιβασμού και τον Αστέρα να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί να αποχαιρετήσει την κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια.

                                                                 Οι συνθέσεις

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71' Φρανκού), Καρέρα (46' Φορτούνης), Ουντότζι (64' Ροτζέριο), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.

Στον πάγκο οι: Αναστασόπουλος, Λαδάκης, Αργυόπουλος, Τσαμπούρης.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Μακρής (74' Χαμπλ), Επστάιν (81' Τσίγκας), Στολτίδης, Γραμμόζης, Ιωάννου, Μαζνόφ (58' Καλατζής).

Στον πάγκο οι: Σιαράβας, Δ. Ιωάννου, Φλαβίνιο, Ρίκκα.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:sport fm


Τελευταίες Ειδήσεις