Logo

Χέλμουτ Σμιτ: Χρειάζεται πραξικόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο !



 
 

helmut_schmidt_20-2-2011Πρέπει να γίνει πραξικόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο για να καταργηθούν οι 27 κοινοτικοί επίτροποι!

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit  ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Ο κ. Σμιτ, στη συνέντευξη που είχε ως θέμα τα γερμανικά μίντια και τη διεθνή πολιτική σκηνή, αναφέρθηκε και στο θέμα της Ελλάδας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε χαρακτηριστικά «τώρα τσακώνονται επί ώρες, αν πρέπει να βοηθήσουν τους καημένους τους έλληνες, τους πορτογάλους και τους ιρλανδούς, με ρευστό ή με εγγυήσεις, ή αν θα ήταν προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν την κήρυξη χρεωκοπίας».

Ο πρώην γερμανός καγκελάριος προσέθεσε επίσης ότι «πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα των γερμανικών, αγγλικών και γαλλικών τραπεζών. Η αναγκαία ανάλυση λοιπόν είναι: Οι έλληνες δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Και ποιος ζημιώνεται από αυτό; Οι ξένες τράπεζες που τους δάνεισαν».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πώς συνέβη άραγε και δεν αντελήφθη ουδείς ότι οι έλληνες ήταν υπερβολικά χρεωμένοι; Ποιος φέρει την ευθύνη; Νομίζω ότι κατ’ αρχήν υπεύθυνη είναι η Κομισιόν και κατά δεύτερον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Εξάλλου, ο κ. Σμίτ υπογράμμισε ότι για τα τεκταινόμενα στην Ευρωβουλή ευθύνονται και οι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι «δεν χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι, δεν λένε φτάνει πια, διαχωρίζω τη θέση μου».

Καταλήγοντας ο κ. Σμίτ υπογράμμισε: «Θα επιθυμούσα ένα πραξικόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τότε μόνο θα καταργούνταν αυτή η ανοησία, οι 27 επίτροποι.΄Ετσι και η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θα γινόταν επιτέλους πιο λειτουργική».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις