Logo

Ατρόμητος - Άρης 0-0



 
 

atromitos_aris_20-2-2011Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Άρης είχε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες (2 δοκάρια), όμως τελικά κανείς από τους δύο δεν πήρε το νίκη στο Περιστέρι. Η ισοπαλία φυσικά και δεν ευνοεί καμία από τους δύο ομάδες.

Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε. Οι μεν Περιστεριώτες ζητούσαν το τρίποντο για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι "κίτρινοι" για να πλησιάσουν προς τις θέσεις των πλέι οφ.

Τελικά, μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό, αν και είχαν τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη. Κι αυτό γιατί ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο Άρης έφτασε δύο φορές πιο κοντά στο γκολ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο πρώτο μέρος, δίχως φάσεις και ρυθμό, ενώ στην επανάληψη τα πράγματα κάπως έφτιαξαν, αφού και οι δύο ομάδες δεν είχαν άλλη λύση από το να πιέσουν για τη νίικη.

Κάπως έτσι ήρθαν ευκαιρίες με σουτ για τους γηπεδούχους και δύο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους. Το δεύτερο μάλιστα έγινε στο 90', με τον Καστίγιο να γίνεται ο μοιραίος παίκτης των "κιτρίνων", αφού δεν σημάδεψε σωστά και έτσι χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Περιστεριώτες έπιασαν στους 27 βαθμούς την Ξάνθη, όμως απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ λίγο πιο ψηλά με 29 βαθμούς είναι η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου.

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Δ. Γούκος

Κίτρινες κάρτες: 8' Δάρλας, 59' Σκόνδρας, 90+1' Φαβάλι / 46' Ρονάλντο, 54' Πορτίγια, 63' Μπομπαντίγια 

Δοκάρια: 59' Μπομπαντίγια, 90' Καστίγιο

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνκσι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Σαρμιέντο (82' Φαβάλι), Σφακιανάκης, Δάρλας (46' Σκόνδρας), Τάτος (60' Σαγκανόφσκι), Καμαρά.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Πρίττας, Πορτίγια (54' Καστίγιο), Τόχα, Σακατά (78' Σακάτα), Μπομπαντίγια (66' Μπομπαντίγια).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε πολύ κακό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και όλα έδειχναν πως θα δούμε ένα μετριότατο θέαμα, αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν.

Οι μεν "κίτρινοι" μπήκαν επιφυλακτικά δίνοντας μεγάλη σημασία στην άμυνα, ενώ οι δε γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους.

Έτσι λοιπόν, χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης κι αυτή ήταν για την ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει.

Τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, ο Σαρμιέντο έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σηφάκης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου, προσπάθησαν να βγουν και λίγο έξω από την περιοχής τους, όμως δεν τα κατάφεραν. Ναι μεν έφτασαν πιο κοντά στην εστία του Μιχαηλίδη, όμως σε καμία περίπτωση δεν τον απείλησαν.

Κάπως έτσι κύλησαν τα λεπτά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με μοναδική καλή στιγμή ένα σουτ του Καμαρά στο 38ο λεπτό που κατέληξε άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας μαζί τους... κουλούρια.

Στο ίδιο έργο ήμασταν θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο. Κακό θέαμα, πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, όμως τουλάχιστον βλέπαμε κάποιες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αυτό βέβαια ήταν φυσικό, αφού ούτε ο Ατρόμητος, μα ούτε ο Άρης ήθελαν την ισοπαλία.

Στο 52' ο Σαρμιέντο έκανε δυνατό σουτ αλλά ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ επτά λεπτά αργότερα (59') είδαμε την πιο σημαντική φάση του αγώνα. Ο Νέτο έκανε την σέντρα, ο Μπομπαντίγια έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη, που απλά παρακολουθούσε.

 

Ο ρυθμός ανέβαινε όσο περνούσαν τα λεπτά, αφού οι δύο ομάδες έψαχναν το πολυπόθητο γκολ, όμως φυσικά και δεν έλειψαν οι γκρίνιες για την διαιτησία. Ο Καμαρά έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, όμως μετά από μαρκάρισμα έπεσε στο έδαφος και ζητούσε πέναλτι. Η φάση βέβαια ήταν εκτός περιοχής και το μαρκάρισμα δεν ήταν αντικανονικό, οπότε σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, όμως ούτε το σουτ του Καμαρά στο 65, ούτε αυτό του Νάστου στο 73ο λεπτό, είχαν ευτυχή κατάληξη. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στην δεύτερη ο Σηφάκης έδιωξε σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τα λεπτά περνούσαν, το παιχνίδι πλησίαζε προς την λήξη και τα χρονικά περιθώρια στένευαν για τις δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη. Στο 83' ο Ατρόμητος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όμως η κεφαλιά του Σαγκανόφσκι, κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη, όμως την μεγαλύτερη ευκαιρία την δημιούργησε και πάλι ο Άρης.

Στο 90' οι "κίτρινοι' έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Νέτο να δίνει στον Μενδρινό, εκείνος αμέσως για τον Καστίγιο, όμως το πλασέ του τελευταίου χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη και μια σπουδαία ευκαιρία για τον Άρη πέρασε. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

   

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ από directNEWS.gr πηγή:sport24


Τελευταίες Ειδήσεις