Logo

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-1



 
 

aek_pan_20-2-2011Στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έμεινε ισόπαλη με τον Πανιώνιο, 1-1 και πέταξε βαθμούς για ακόμα ένα παιχνίδι μέσα στο 2011, εντός έδρας.

Τα γκολ ο Νίκος Λυμπερόπουλος που έφτασε τα 7 τέρματα και ο Μήτρογλου, 4ο σε 5 ματς.

Σε ένα φτωχό και κακό ματς, από άποψη θεάματος, ΑΕΚ και  Πανιώνιος έμειναν ισόπαλες 1-1. Ρεκόρ για την ΑΕΚ που δεν έχει νικήσει μέσα στην έδρα της για το 2011.

Κακός ο δικέφαλος και πάλι, που βρήκε για ακόμα μια φορά στο πρόσωπο του Λύμπε τον μοναδικό της σκόρερ.

Από την άλλη μεριά ο Πανιώνιος πήρε πολύτιμο βαθμό στο τέλος του αγώνα με χρυσό σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου. Καλό στήσιμο προκειμένου να κλείσει όλες τις τρύπες στην άμυνα του, αλλά στην επίθεση φαινόταν μόνο ο Μπάλαμπαν. Τελικά στο τέλος ο Μήτρογλου μίλησε και πάλι.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος,

Βοηθοί: Π. Τρύφων, Ι. Τουμπακάρης

Κίτρινες κάρτες: Μάκος 43', Καφές 78' - Όμο 78', Κουμορτζί 81'

Γκολ: Λυμπερόπουλος 45'+1, Μήτρογλου 89'

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (Νασούτι 63'), Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Σκόκο (Λεονάρντο 83'), Λυμπερόπουλος, Μπάχα (Μίτσελ 68')

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον (Κουμορτζί 60'), Όμο (Κούκετς 86'), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (Σάμαρης 74'), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάταξη 4-2-3-1, με τους Μπλάνκο, Μπάχα, Σκόκο να αλλάζουν θέσεις μπροστά και τον Λυμπερόπουλο από πίσω τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με 4-1-4-1 με μοναδικό προωθημένο τον Κώστα Μήτρογλου.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά ουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και πραγματικά δεν γινόταν τίποτα ενδιαφέρον από καμία ομάδα μέχρι και το 23ο λεπτό, όταν σε επίθεση της ΑΕΚ από τα αριστερά, ο Σκόκο έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μάχο.

Από το 25' και μετά, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να πιέζει των Πανιώνιο, αλλά χωρίς να δημιουργεί ευκαιρία. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Επιτέλους... φάση και γκολ

Φτάσαμε στο 45' και η ΑΕΚ κέρδισε το κόρνερ. Ο Σκόκο εκτέλεσε, ο Καφές στην πρώτη κεφαλιά έβγαλε τον Μπλάνκο στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά, ο Μάχο έδιωξε προς την μεριά του επιθετικού της Ένωσης, που χωρίς σκέψη έβγαλε τη σέντρα και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου, γράφοντας το 1-0.

 

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς με τη σέντρα του Πανιωνίου ο διαιτητής έστειλε της δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νεύρα καθώς στο 48', ο Σίτο Ριέρα χτύπησε εκτός φάσης τον Παντελή Καφέ στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά διαιτητής και βοηθός δεν είδαν τη φάση.

Η συνέχεια ήταν "κυανέρυθρη" με την ομάδα του Τάκη Λεμονή, να θέλει να απαντήσει στο γκολ και να πιέζει την ΑΕΚ, αλλά έξω από την περιοχή, να σταματάνε όλες οι προσπάθειες. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς φάση για καμία από τις δύο ομάδες.

Στο 63' ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Νασούτι να μπαίνει στη θέση του Γιάχιτς, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε για θλάση στον τετρακέφαλο. Στο 68' ο Χιμένεθ, άλλαξε το σύστημα βάζοντας τον Μίτσελ στη θέση του Μπάχα και στην ουσία έγινε 4-3-3.

Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν έγινε καμία φάση που να μπορούσε να χαρακτηριστεί "επικίνδυνη" με τις δύο ομάδες να παλεύουν στο χώρο του κέντρου, να υπάρχουν κάποιες θεωρητικά... αντεπιθέσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια τα κάνανε μαντάρα.

Γκολ και... σοκ

Η ΑΕΚ έπαιζε με την φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια του ματς καθώς ναι μεν δεν είχε απειληθεί αλλά δεν μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ για να καθαρίσει τη νίκη και τελικά την πλήρωσε. Στο 89ο λεπτό, ο Πανιώνιος στην τελική επίθεση του για την ισοφάριση, βγήκε από τα δεξιά με τον Γκαλίτσιο, που βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Μήτρογλου και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση, έκανε το τελικό 1-1.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις