Logo

Βρέθηκαν τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού;



 
 

crsfxnls_13-4-2011Ερευνητής ισχυρίζεται ότι δύο καρφιά, τα οποία ανακαλύφθηκαν σε έναν τάφο 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ, είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Ιησού.

(Δείτε το βίντεο) 

Τα μικροσκοπικά ευρήματα, το μήκος των οποίων είναι περίπου 5 εκατοστά, βρέθηκαν για πρώτη φορά το 1990 σε έναν αρχαίο τάφο της Ιερουσαλήμ, ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκε στον Καϊάφα – τον εβραίο αρχιερέα που έστειλε τον Ιησού στον σταυρό.

Σύντομα, όμως, μετά την ανασκαφή, ο τάφος σφραγίστηκε και τα ευρήματα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς – τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, “Τα καρφιά του Σταυρού”, ο ερευνητής Simcha Jacobovici ισχυρίζεται ότι τα εντόπισε στο εργαστήριο ενός ανθρωπολόγου που ειδικεύεται στα αρχαία οστά, στο Τελ Αβίβ.

Ο Jacobovici πιστεύει ότι, επειδή ο Καϊάφας είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τη σταύρωση, τα καρφιά που βρέθηκαν στον τάφο του θα αποδειχθεί ότι ανήκουν στον Ιησού.

Πάντως, παρόμοια ευρήματα τα οποία δήθεν ανάγονται στη σταύρωση και σχετίζονται με τον Ιησού, έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των αιώνων. Πολλά από αυτά θεωρήθηκαν πλαστά, ενώ άλλα θεωρούνται ιερά.

Η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων, η οποία επέβλεψε την ανασκαφή στον τάφο, αντιδρώντας στο ντοκιμαντέρ του Jacobovici, δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει αποδειχθεί επίσημα ότι ο συγκεκριμένος τάφος ήταν ο τόπος ταφής του Καϊάφα. Τόνισε, επίσης, ότι τα καρφιά είναι ένα πολύ συνηθισμένο εύρημα σε τάφους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Simcha Jacobovici δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα ταινία με θέμα ένα πραγματικό αρχαιολογικό εύρημα. Η ερμηνεία, ωστόσο, που παρουσιάζεται σε αυτή, δεν βασίζεται στα αρχαιολογικά ευρήματα ή την έρευνα», δήλωσε εκπρόσωπος της.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αγκάθι από το στεφάνι του Ιησού στο Βρετανικό Μουσείο

Βρέθηκε το πρώτο "πορτρέτο" του Ιησού;


Τελευταίες Ειδήσεις