Logo

Σύγκρουση αεροσκαφών στο έδαφος ! (vid)



 
 

jfkcrash_13.4.2011Ένα Airbus A380, το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο, συγκρούστηκε με μικρό Bombardier CRJ700 στην πίστα του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και τα δύο ήταν γεμάτα επιβάτες, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Η κάμερα του αεροδρομίου συνέλαβε το περιστατικό, όπου το Bombardier φαίνεται να παρασύρεται σαν να είναι παιχνίδι από το τεράστιο Airbus.

Το Airbus είχε δρομολογηθεί από την Air France με προορισμό το Παρίσι και μετέφερε 475 επιβάτες. Όμως την ώρα που τροχοδρομούσε προς το διάδρομο απογείωσης,  το φτερό του χτύπησε στο ουραίο πτερύγιο του Bombardier της Comair με 66 επιβαίνοντες από τη Βοστώνη, το οποίο μόλις είχε προσγειωθεί, περιστρέφοντάς το κατά περίπου 90 μοίρες.

Τα δυο αεροσκάφη οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου όπου αποβιβάσθηκαν οι έντρομοι επιβάτες τους.

Το ατύχημα αποδίδεται στον κακό φωτισμό και την υγρασία που επικρατούσε στην πίστα. Η ηχογραφημμένη συνομιλία των πιλότων με τον πύργο ελέγχου, δείχνει ότι το Bombardier έβγαινε από τον τροχόδρομο, αλλά σταμάτησε πιθανόν λόγω συμφόρησης στη ράμπα στάθμευσης όπου κατευθυνόταν.

Εκτιμάται ότι λόγω των αντανακλάσεων που προκαλούσε ο ελλιπής φωτισμός και η βροχή, τόσο ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας όσο και ο πιλότος της Air France, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα φώτα πορείας του Bombardier.

        


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2011 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις