Logo

Κατάληψη στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ !



 
 

keratea_mat_13-4-2011Αστυνομικοί είναι έτοιμοι  να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διαμαρτυρόμενοι για όσα τους διατάσσουν να κάνουν στην, εδώ και μήνες «πολιορκημένη» από τους ίδιους, Κερατέα.

Αυτό υποστήριξε, σήμερα Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Σπήλιος Κρικέτος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κρικέτου η η κατάληψη αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ η μήνυση θα υποβληθεί από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και με αυτή θα καταγγέλλεται:

α) παραβίαση των Προεδρικών Διαταγμάτων και της νομοθεσίας για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών οργάνων

β) η έκθεση σε κίνδυνο των αστυνομικών που βρίσκονται στην Κερατέα.

Όπως επισημαίνει «Το Βήμα» το θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των αστυνομικών που υπηρετούν στην Κερατέα και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων έχει θιχτεί από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με επιστολή προς τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ).

Στην εν λόγω επιστολή, ειδικά για το θέμα της Κερατέας, η Ένωση απευθυνόμενη στο Διευθυντή της ΥΑΤ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Παραβιάζετε την Υπουργική Απόφαση 7001/2/157-1ζ, καθώς διασπάτε τις διμοιρίες σε υποομάδες 3-4 ατόμων χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους, θέτοντας το προσωπικό σας σε άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιθέσεις που δεχτήκανε οι αστυνομικοί στα βουνά της Κερατέας»

*Δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια «ώστε να δώσετε τις δικαιούμενες απαλλαγές στο αστυνομικό προσωπικό σας βάσει των παραπάνω ωρών εργασίας τους καθώς και τις ημερήσιες αναπαύσεις που χορηγήθηκαν με την υπ’ αρίθμ. 6005/8/14 από 20-1-2011 διαταγή του Αρχηγείου».

Παραβιάζετε το Π.Δ. 394/2001 καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις δεν χορηγείτε στο αστυνομικό προσωπικό σας τις προβλεπόμενες εβδομαδιαίες ημερήσιες αναπαύσεις, διαθέτετε αυτό σε δύο αλλαγές (βάρδιες) μέσα στο ίδιο ημερολογιακό 24ωρο, κάνετε συμψηφισμό των ωρών εργασίας μεταξύ 2-3 εβδομάδων και δεν ανακοινώνεται η εκτέλεση υπηρεσίας της επομένης μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει το παραπάνω Π.Δ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις