Logo

Τον Ιούνιο η απόφαση για την Απογευματινή



 
 

apogevmatini_13-04-2011Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής ΑΕ.

Στο δικαστήριο, το οποίο ήταν κατάμεστο από εργαζομένους, κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά της εφημερίδας ο οικονομολόγος Δημήτρης Αρβανίτης, τον οποίο είχε προσλάβει ο εκδότης της «Απογευματινής» Κώστας Σαραντόπουλος, προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας από το 2002 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010.

Όπως είπε ο μάρτυρας, από τον έλεγχο που διενήργησε, διαπίστωσε πτωτική πορεία της εφημερίδας τόσο σε φύλλα όσο και σε διαφήμιση κατά 40% σε σχέση με το 2009.

Η μηνιαία ζημία ανερχόταν δηλαδή σε 200.000 ευρώ, ενώ η ετήσια –σύμφωνα με τους υπολογισμούς του- άγγιζε τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Αρβανίτη υπήρξε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εφημερίδας το οποίο ωστόσο δεν ευοδώθηκε καθώς η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει στην εταιρεία δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε.

Από την πλευρά των εργαζομένων κατέθεσε ως μάρτυρας η διευθύντρια της εφημερίδας Γιώτα Αντωνοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «δόλια και προσχηματική» την κατάθεση αίτησης στην υπαγωγή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς –όπως είπε- ο κ. Σαραντόπουλος γνώριζε ότι η Εθνική Τράπεζα θα αρνιόταν τη χορήγηση δανείου, αφού το ακίνητο που επρόκειτο να υποθηκεύσει ήταν αυθαίρετο!

«Η εφημερίδα δεν είχε να προσφέρει στον κ. Σαραντόπουλο κάτι παραπάνω στο επιχειρηματικό του status. Για το λόγο αυτό θέλησε να απαλλαγεί από τα βάρη της εφημερίδας, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, κρατώντας όμως τον τίτλο της εφημερίδας που είναι ενεχυροδανεισμένος στην Εθνική Τράπεζα».

Μάλιστα, η κ. Αντωνοπούλου αμφισβήτησε ευθέως τους ισολογισμούς της εφημερίδας που «δείχνουν» ζημία της εταιρείας, ενώ αποκάλυψε ότι έχει γίνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ καθώς η εταιρεία εμφανιζόταν να έχει διπλό ταμείο.

«Υπάρχουν παραστατικά που δείχνουν ότι 600.000 ευρώ έχουν καταλήξει σε προσωπικό λογαριασμό του Κώστα Σαραντόπουλου και 200.000 σε λογαριασμό του γιου του. Αυτά τα ποσά δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ταμείο της εφημερίδας», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος ο οποίος υπογράμμισε πως αν κηρυχθεί σε πτώχευση η εταιρεία οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2011 από directNEWS.gr πηγή:newscode


Τελευταίες Ειδήσεις