Logo

Τότεναμ - Ρεάλ 0-1 (vid)



 
 

real_13-4-2011Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε και στο Λονδίνο την Τότεναμ με γκολ του Ρονάλντο από γκάφα του Γκόμες και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League όπου την περιμένει η Μπαρτσελόνα. (Δείτε το βίντεο)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 50' με σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αφού ο Εουρέλιο Γκόμες την έχασε μέσα από τα χέρια του.

Η "βασίλισσα" επέστρεψε στα ημιτελικά του θεσμού μετά από 8 χρόνια (2002-2003), ενώ βρίσκεται σε αυτά για 21η φορά στην ιστορία, με τις Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Μπάγερν να έχουν 13 συμμετοχές και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (με τις φετινές).

Η πρώτη αναμέτρηση με την "Μπάρτσα" θα διεξαχθεί τη Τετάρτη του Πάσχα (27/4) στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και η ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" την Τρίτη 3 Μαΐου.

Από το πρώτο ματς θα απουσιάσει ο Ρικάρντο Καρβάλιο που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 6 γκολ στην διοργάνωση, πιάνοντας στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερς τους Μπενζεμά και Σολδάδο.

Να θυμίσουμε το Σάββατο υπάρχει το Clásico για το πρωτάθλημα στην Μαδρίτη, ενώ την Μεγάλη Τετάρτη στην Βαλένθια οι δύο του συγκρούονται στον τελικό του Copa del Rey". Τέσσερα ντέρμπι σε 18 μέρες δηλαδή!

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Σάλκε θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς οι Γερμανοί νίκησαν για δεύτερη φορά την Ίντερ με 2-1.

Τότεναμ - Ρεάλ 0-1

Σκόρερ: 50' Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", Λονδίνο

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μπενουά Ασού-Εκοτό στην πρώτη φάση να κλοτσά τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε διεκδίκηση μπάλας, ενώ στο 3' ο Μεσούτ Εζίλ συνδυάστηκε με τον Αντεμπαγιόρ, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Εουρέλιο Γκόμες.

Στην επόμενη φάση ο Γκάρεθ Μπέιλ έπεσε στην περιοχή προσπαθώντας να πάρει το πέναλτι από τον Τσάμπι Αλόνσο, αλλά ο Ιταλός διαιτητής, Νικόλα Ριτσόλι, δεν "τσίμπησε".

Στο 6' πάντως ο Λούκα Μόντριτς ανατράπηκε από τον Τσάμπι Αλόνσο μέσα στην περιοχή έπειτα από την σέντρα του Μπέιλ και τον απόκρουση του Κασίγιας, ο διαιτητής όμως δεν είδε την παράβαση, έτσι αυτήν την φορά έκανε λάθος.

Ο Σέρχιο Ράμος σε διεκδίκηση χτύπησε με... καρατιά τον Γκάρεθ Μπέιλ, η ενέργεια ήταν αντιαθλητική, όμως ο Ισπανός γλίτωσε την κάρτα.

Ο πρώτος καλός συνδυασμός για τους Άγγλους πραγματοποιήθηκε στο 27', με τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ να κάνει εντυπωσιακή μπαλιά δεξιά στον Άαρον Λένον, αυτός γύρισε στο ύψος της περιοχής, όπου ο Ρομάν Παβλιουτσένκο μόνος έπιασε το σουτ, αλλά δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ρώσος μόλις ένα λεπτό αργότερα έπεσε στην περιοχή και η Τότεναμ ζήτησε πέναλτι για 3η φορά, αλλά όπως και την 1η, δεν υπήρχε παράβαση, καθώς έπεσε πάνω στο πόδι του Ραούλ Αλμπιόλ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς καν να δημιουργηθεί καλή φάση η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50', έπειτα από το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Τότεναμ, Εουρέλιο Γκόμες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο σκόρερ, με τον Πορτογάλο να σουτάρει έξω από την περιοχή, το σουτ ήταν ακίνδυνο και ο Βραζιλιάνος πορτιέρο φαινόταν ότι θα μπλοκάρει άνετα, αλλά η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1.

      
szólj hozzá: T0-1R

Από την μπαλιά του Φαν ντερ Φάαρτ ο Παβλιουτσένκο έκανε από κοντά την κεφαλιά αλλά αστόχησε στο 58', ενώ στο 63' ο Τζερμέιν Ντεφόου σούταρε έξω από την περιοχή και απέκρουσε ο Κασίγιας.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Ντόσον, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν, Μόντριτς, Λένον, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Παβλιουτσένκο.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραούλ Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρσέλο, Αντεμπαγιόρ.

***στον πάγκο για την Τότεναμ έμειναν οι Κουντιτσίνι, Καμπούλ, Μπασόνγκ, Σάντρο, Τζίνας, Κράνιτσαρ και Ντεφόου, ενώ για την Ρεάλ οι Αντάν, Γκαράι, Γκρανέρο, Κακά, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

9 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

 

5 γκολ

Ραούλ (Σάλκε)

4 γκολ

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ). 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 4 Ράιαν Γκιγκς (Μάν. Γιουν.), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 3 Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις