Logo

Συνελήφθη ο δολοφόνος του αστρολόγου



 
 

moutafis_18-4-2011Ένας 36χρονος, ο οποίος  ήταν και υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, φέρεται να είναι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο δράστης της διπλής δολοφονίας, πριν δύο χρόνια, του 48χρονου αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της 38χρονης γραμματέως του,Παρασκευής Γκέζου.

Υπενθυμίζεται, ότι τα θύματα είχαν βρεθεί νεκρά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στην οδό Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι, στις 28 Φεβρουαρίου 2009.

Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, ο 36χρονος σκότωσε τον αστρολόγο και τη γραμματέα του εκτελώντας εντολές άλλου προσώπου το οποίο είχε οικονομικές διαφορές με το Μιλτιάδη Μουτάφη.

Ωστόσο, ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών, που σήμερα Μ. Δευτέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, αρνείται τις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι ο 36χρονος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί για κατοχή όπλου, ενώ, τώρα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 17 φυσίγγια πιστολιού διαφόρων διαμετρημάτων.

Το παρελθόν του 36χρονου

 Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, που κατηγορείται ως δράστης της διπλής δολοφονίας στο Χαλάνδρι, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο πλαίσιο της Χρυσής Αυγής, της οποίας είναι μέλος, οργανώνοντας εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα κατά των μεταναστών.

Μάλιστα, στις 21 Φεβρουαρίου 2010 είχε συλληφθεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ύστερα από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι Zastava και ένας γεμιστήρας.

Στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειάρχης της «Χρυσής Αυγής», λαμβάνοντας ποσοστό 1,87% των ψήφων της περιφέρειας στην οποία έθεσε υποψηφιότητα. «κατέβηκε» ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, όπου έλαβε ποσοστό 1,87%.

Παλαιότερα, ο 36χρονος, που κατάγεται από το Μεσολόγγι και είναι πατέρας δύο παιδιών, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις σχετικές με απόπειρα δολοφονίας (του επιχειρηματία Γιάννη Βουτυράκου), εκβιασμούς ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και με απειλές σε βάρος του τραγουδιστή Νίκου Κουρκούλη.

Ωστόσο, παρά την αρχική απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του είχε τελικά απαλλαγεί, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις υποθέσεις.

Μαρτυρίες και στοιχεία που τον εμπλέκουν στο διπλό φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο 36χρονος συνελήφθη με βάση τις μαρτυρίες δύο προσώπων, τα οποία, επίσης, είχαν κατηγορηθεί και στη συνέχεια απαλλαγεί των κατηγοριών που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Ο ένας μάρτυρας, που «έδειξε» τον 36χρονο ως δράστη των δολοφονιών του αστρολόγου και της γραμματέως του, είναι ένας 35χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο μάρτυρας αυτός ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο 36χρονος, μετά τη διπλό έγκλημα και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου 2009, του παρέδωσε ένα όπλο ζητώντας του να αλλοιώσει τις ραβδώσεις, οι οποίες σε μια ενδεχόμενη βαλλιστική εξέταση θα τον συνέδεαν με τη δολοφονία του Μιλτιάδη Μουτάφη και της Παρασκευής Γκέζου.

Όμως, ο εν λόγω υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον 36χρονο, για έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, όταν ο υπαξιωματικός είχε συλληφθεί, στις 28 Οκτωβρίου 2007, μαζί με άλλα 9 άτομα για το σχεδιασμό της δολοφονίας του ιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου «Καραμέλα» στη λεωφόρο Συγγρού, Γιάννη Βουτυράκου, είχε εμπλέξει και πάλι τον 36χρονο, ισχυριζόμενος ότι εκείνος του είχε δώσει 30.000 ευρώ για το φόνο του επιχειρηματία.

 Η δεύτερη μαρτυρία είναι σχετική με μια τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, που βοήθησε τις αρχές να βρουν το όπλο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο άγνωστος στο τηλέφωνο μέσα σε Ι.Χ. που ανήκει σε 54χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου στη λεωφόρο Λαυρίου βρισκόταν το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε η διπλή δολοφονία στο Χαλάνδρι.

karamela_19-4-2011Πράγματι κατόπιν ελέγχου το επίμαχο όπλο βρέθηκε, τον Ιούνιο του 2010 και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Έτσι, λήφθηκε και η μαρτυρία του 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταγγείλει τον 36χρονο ότι του είχε αρπάξει με τη βία χρηματικό ποσό.

Από αυτή τη δεύτερη κατάθεση και από έρευνες της αστυνομίας προέκυψε η πληροφορία ότι στενή φίλη του ιδιοκτήτη του 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης ήταν παλαιότερα συνεργάτιδα του Μιχάλη Μουτάφη.

Με βάση αυτά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες η αστυνομία ζήτησε την άρση του απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου μέλους της Χρυσής Αυγής.

Από τις καταγραφές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος βρισκόταν την ημέρα και την ώρα του εγκλήματος στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο 36χρονος αρνείται ότι διέπραξε το διπλό φονικό, λέγοντας, χαρακτηριστικά, στους αστυνομικούς: «γιατί να δώσω το όπλο μου για επισκευή στον υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος με είχε εμπλέξει παλαιότερα στην υπόθεση των εκβιασμών; Τόσο αφελής είμαι να μην το πετάξω και να το δίνω για επισκευή;»


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις