Logo

Της 'εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα' ... στο τουρκικό στράτευμα



 
 

porni_13-11-2010Τεράστιες διαστάσεις τείνει να λάβει η υπόθεση των 48 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία και για την οποία η τουρκική εισαγγελία έχει αποφανθεί στα προκαταρκτικά της πορίσματα, ότι φέρουν μεγάλη ευθύνη που αγγίζει τα όρια της συνεργασίας με τους Κούρδους αυτονομιστές, υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις που έκαναν οι συνήγοροι των οικογενειών των 48 τούρκων στρατιωτών, η υπόθεσή τους συνδέεται και με το κύκλωμα ιεροδούλων που δρούσε εντός του τουρκικού στρατεύματος και το οποίο ευθύνεται για άλλες δύο υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά στην πρόσφατη κλοπή απόρρητων σχεδίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το ενδεχόμενο σύρραξης με την Ελλάδα που έγινε πρόσφατα σε ναυτική βάση στη θάλασσα του Μαρμαρά και η δεύτερη στο σχέδιο υψηλόβαθμων αξιωματικών της τουρκικής αεροπορίας να εξουδετερώσουν τα ισραηλινής κατασκευής UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) τύπου Heron, τα οποία κατασκόπευαν τους μαχητές του ΡΚΚ.

Η συνομωσία των αξιωματικών της αεροπορίας είχε γίνει το 2007 και αποκαλύφθηκε χάρις στην υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους αλλά η τουρκική εισαγγελία ανακάλυψε πρόσφατα και άλλα στοιχεία που δείχνουν πως το κύκλωμα ιεροδούλων σκόπευε να προβεί και σε άλλες ενέργειες, όπως να υποκλέψει μέσω εκβιασμών ανωτάτων αξιωματικών και κρατικών λειτουργών της Τουρκίας απόρρητες πληροφορίες με σκοπό να τις πουλήσει σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Έτσι, υπάρχει το ενδεχόμενο, στο τέλος της εισαγγελικής έρευνας, οι τούρκοι αξιωματικοί που εμπλέκονται στο θάνατο των 48 στρατιωτών, να μην δικαστούν απλώς ως κατηγορούμενοι εγκληματικών σφαλμάτων και παραλείψεων ή και για την υποβοήθηση των επιθέσεων του ΡΚΚ σαν να ήταν συνεργάτες της κουρδικής οργάνωσης αλλά και να δικαστούν για κατασκοπεία υπέρ ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ακόμη και μετά από τις νέες αποκαλύψεις, δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των αξιωματικών που εμπλέκονται στις τρεις υποθέσεις, στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα ιεροδούλων.
Πάντως, εάν δεν πρόκειται για κάποιο "παιχνίδι" καταρράκωσης του γοήτρου των στρατιωτικών εκ μέρους των υπηρεσιών του Ερντογάν, τότε ο τουρκικός στρατός έχει τεράστιο πρόβλημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2010 από directNEWS πηγή:totefteri


Τελευταίες Ειδήσεις