Logo

Άρχισε η δίκη Σιότροπου - Μπέου για τις ατασθαλίες στην ΠΑΕ Πανιώνιος



 
 

mpeos_22-11-2010Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η έρευνα στα οικονομικά του Πανιώνιου για να φθάσει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας  και να αρχίσει να εκδικάζεται η δικογραφία που αφορά διαχειριστικές ατασθαλίες,  ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ,  στην Κυανέρυθρη ΠΑΕ.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης Γ. Σιότροπος και Γ. Κουτελάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος  Λουκάς Σιότροπος, ο μεγαλομέτοχος της ίδιας ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος και ακόμη 6 άτομα που αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Οι πράξεις για τις οποίες δικάζονται οι δέκα κατηγορούμενοι είναι σχετικές - σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει στη διάθεσή του το directNEWS.gr - με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων για έργα στην ΠΑΕ Πανιώνιος που δεν έγιναν ποτέ. Πρώτος κατέθεσε στο δικαστήριο ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Τζιώτης, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι θα φωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης. 

Ο κ. Τζιώτης εξεταζόμενος υποστήριξε ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τη διενέργεια ελέγχου στα ταμεία και στο λογιστήριο της ΠΑΕ Πανιώνιος διαπιστώθηκε η ύπαρξη εικονικών τιμολογίων σε επτά περιπτώσεις. 

Χαρακτηριστικά. ο κ. Τζιώτης αναφέρθηκε στο έργο ανακατασκευής του γηπέδου και υποστήριξε ότι η εταιρεία που είχε κόψει τα σχετικά τιμολόγια ήταν ανύπαρκτη. Μάλιστα, ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι οι μόνες εργασίες που είχαν γίνει ήταν αυτές που αφορούσαν τη συντήρηση του χλωροτάπητα και τον καθαρισμό του γηπέδου.

Μεταξύ των άλλων παραδειγμάτων έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων ο κ. Τζιώτης ανέφερε και την περίπτωση του έργου που αφορούσε την αναβάθμιση  του γηπέδου, συνολικής αξίας 77,5 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ  είπε πως η εταιρεία που φερόταν ως εκδότρια των τιμολογίων βρισκόταν στο Βόλο και συμπλήρωσε: "Πήγαμε στο Βόλο και διαπιστώσαμε ότι ο φερόμενος ως εκδότης των τιμολογίων είχε αποβιώσει σε ημερομηνία προγενέστερη από αυτή της έκδοσης των τιμολογίων".  

Βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι ότι τα ποσά που καταγράφονται στα επίδικα τιμολόγια δαπανήθηκαν για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Πανιώνιος, όπως για αμοιβές παικτών, εξόφληση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία κ.α.

Η έρευνα  στα οικονομικά της κυανέρυθρης ομάδας ξεκίνησε την περίοδο 1999-2000 κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου  ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί έλεγχος  στα ταμεία τόσο  του Πανιωνίου όσο και του Δήμου Νέας Σμύρνης από ορκωτούς λογιστές.

Στη συνέχεια έρευνα στα οικονομικά της ΠΑΕ διενήργησαν και οι "Ράμπο" του ΣΔΟΕ, ενώ το 2001 ο εισαγγελέας  διέταξε, με βάση τα πρώτα πορίσματα ελέγχου που ήρθαν στα χέρια του,  τη διενέργεια ποινικής έρευνας για την υπόθεση. 

Σημειώνεται, ότι εκείνη τη χρονική περίοδο, που ξεκινούσαν οι έρευνες στα οικονομικά του Πανιώνιου,  ο Δήμος Νέας Σμύρνης είχε ήδη δρομολογήσει  τις διαδικασίες μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ που είχε στην κατοχή του στον Αχιλλέα Μπέο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις